Tema-række om kirke og kristendom i andre lande

0

På Jellingstenen fra 965 står der, at det var Harald Blåtand, som for godt 1000 år siden gjorde danerne kristne. Kristendommen var vandret til Danmark op igennem Europa og i de næste mange hundrede år skulle det blive netop Europa, som med paven i Rom satte afgørende aftryk på kristendommen og kirken. Men så kom missionen – og Martin Luther. Kristendommen fandt nye udtryk og forskellige mennesker og kulturer satte deres aftryk.

Kristendom er altså ikke bare kristendom, som vi kender den og kirke er ikke bare kirke – og måske er det i virkeligheden kristendommens styrke, at den kan udtrykke sig så mangfoldigt og tilpasse sig historien og kulturen i Rom og Danmark, såvel som Vestafrika og Brasilien.
I 2018 vil foredragsrækken handle om kirken og kristendommen i andre dele af verden. Hvad tror de, hvilke skikke har de, og er der noget vi kan blive overrasket over, og måske endda inspireret af eller klogere på?
Næste foredrag er den 14.marts, hvor Karsten Fledelius på bagrund af besøg i Etiopien vil fortælle om de gamle kristne kirker i Afrika, kopterne og især etioperne.
Etiopien er et land rigt på kirker og klostre, som daterer tilbage til oldtiden og de første kristne – tænk blot på beretningen om den etiopiske hofmand i Apostlenes Gerninger. De gamle og interessante kirkesamfund har desuden et ganske specielt forhold til jødedommen og islam, som er et af Karsten Fledelius’ interesseområder.
Karsten Fledelius er cand.mag. i historie og serbokroatisk, foruden forfatter, foredragsholder og lektor ved Københavns Universitet v. institut for film og medievidenskab. Et af hans kerneområder udi foredrag er forholdet mellem Danmark og Mellemøsten og ikke mindst forholdet mellem kristendom og islam.

Foredraget finder sted i Skørping-Fræer sognegård, Præstevænget 14, Skørping kl. 19.30-22.00.
Undervejs er der pause med kaffe og kage, og vi indleder og afslutter som altid med Højskolesangbogen.
Fri entre – alle er velkomne.

Share.

Der er lukket for kommentarer.