Tips og råd til at opnå en sundere privatøkonomi

0

Dette indhold er sponsoreret  

Frihed er en af de ting, som vi danskere sætter allerstørst pris på. Ytringsfrihed, religionsfrihed og økonomisk frihed er vigtige pejlemærker for danskerne. Men specielt den sidste kan være svær at opnå, hvis man ikke passer godt på sine penge og får nogle gode vaner, når det kommer til økonomi. Selvom man føler, at man har godt styr på det kan man altid blive bedre, og derfor kan man læse nedenfor om tips og tricks til at få en bedre økonomi.

Det er dog vigtigt, at nævne at rådene vejledende og hver økonomi er forskellige – derfor skal man tage rådene og påføre på sin egen økonomi med fornuft og logik. 

Få styr på sine lån 

De fleste mennesker låner penge eller har allerede gjort det. Det er en naturlig ting i en økonomi at skulle låne penge til hus, bil, sommerhus eller noget helt andet. Det at låne penge er en af måderne, hvorpå man når videre med sit liv på, da det er med til at åbne nye døre og muligheder for en. Dog er det vigtigt fra et økonomiske perspektiv at man holder styr på sine lån, specielt hvis man har mange. Man kunne overveje at få et samlelån, hvor man samler alle sine lån under et hus. På den måde sikrer man at omkostninger og udgifter ikke bliver overset, og gebyrer og andet bliver sparet væk til kun en forhandler. Man kan se de bedste samlelån ved at følge linket, og få et godt overblik over de mange muligheder man har, når det kommer til samlelån. 

Læg et budget 

En af de bedste tips, når det kommer til at få en sundere økonomi er at lægge et budget. Et budget er med til at give dig overblik og struktur på økonomien, hvilket gør at man har større mulighed for at se, hvor man kan spare penge og hvor man kan bruge flere penge. 

Måden hvorpå man laver et budget er simpelt. Man skal have et overblik over sine faste indkomster, faste udgifter og variable omkostninger. 

Faste indkomster betegner alt det som man som person får ind af penge hver måned. Det vil altså sige, at det gælder løn, ydelser, lommepenge og så videre. Det er de grønne tal på kontoen, og dem som man er sikret at få ind på bankbogen hver måned.  

Faste udgifter er derved det modsatte. Det betegner alle de penge, som går ud af pungen hver måned. Husleje, vand og varme-regningen, streamingstjenester og mere. Det er de faste røde tal. 

Variable omkostninger er så de udgifter, som varierer hver måned. Det er mad, cafe-besøg, biografture, tøj og meget mere. Det er ofte her man virkelig kan spare nogle penge. 

Når man har overblikket over disse tal kan man hurtigt begynde at finde ud af, hvor man kan spare og hvad man skal gøre for at have flere penge hver måned. En anden måde man kan få et overblik over sin økonomi på er at ved at hente en budget-app. 

Udnyt rabatterne rundt omkring i landet 

Alle virksomheder og oplevelser giver næsten altid en form for rabat. Det gælder om at udnytte disse. Det gælder specielt hvis man er studerende eller pensionist. Det er muligt at spare op til 10% hver gang man gør noget kulturelt eller shopper hos en tøjforretning online, hvis man kan vise at man er studerende eller pensionist. 

Derudover er de fleste forretninger begyndt at indføre, at man kan spare op imod 15% hvis man tilmelder sig deres email-service. Det er en lille pris at betale for en stor nedskæring i pris. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.