Tips til en god start med hvalpen

0

Har du lige fået en ny sød hvalp? Eller overvejer i at tilføje en hund som nyt familiemedlem til familien? Det er altid en fantastisk oplevelse at få en ny lille hvalp ind som familiemedlem, og i denne artikel vil vi give dig nogle gode tips og råd, som kan sørge for at du og din nye hund får så god en start på jeres nye rejse som muligt.

Sov tæt ved hunden de første nætter

Når man får en ny hvalp, er det vigtigt at huske på, at hvalpen fra den ene dag til den anden bliver flyttet fra meget trygge rammer med sin mor og søskende til pludseligt at være i helt fremmede omgivelser med fremmed mennesker. Derfor er det vigtigt, at du lader hvalpen være tæt på dig de første dage og nætter. På den måde bliver hvalpen hurtigst muligt tryg. Det kan derfor være en god ide, at lade hvalpen sove lige ved siden af sengen eller i samme madras som dig. Når hvalpen er faldet til og føler sig tryg kan du begynde at stille dens sove kurv derhen hvor du ønsker at den skal sove fremover. Denne metode virker, og er ikke stressende for hunden.

Tænk over hundens sikkerhed

Som ny hundeejer er det selvfølgelig også vigtigt, at du tænker dig godt om når det kommer til hundens sikkerhed. Desværre er der hvert eneste år mange hvalpe der dør på grund af ejerens ubetænksomhed. Dette kan være på grund af stejle trapper, åbne el-ledninger, åbninger i hegnet, swimmingpools med høje kanter, eller andre fare for at hunden kan falde eller komme til skade. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du gennemgår huset for steder der kan være farlige for hunden, og tager de nødvendige foranstaltninger. Hvis du har et roderum, er det en god ide bare at gøre det til en vane, at døren er lukket derind til. Med en trappe kan det måske være nødvendigt med en babylåge, og sørg altid for at fjerne små genstande fra gulvet, som hunden kan få galt i halsen.

Sørg for at hvalpen både får nok motion, men også nok hvile

For en ny lille hvalp er både motion og hvile lige vigtigt. I den første del af sit liv har en hvalp naturligvis ikke brug for enormt meget motion, men mere mentale oplevelser, som styrker dens hjerneudvikling samt sociale evner. Samtidigt er det dog også vigtigt, at du og dine børn respekterer når hunden er træt og har brug for at hvile og slappe af. Dette er lige så vigtigt, som at den bliver stimuleret nok. Har du ikke helt omgivelserne derhjemme til at stimulere din hund kan du med fordele tage den med i hundeskove. Dette giver den også muligheden for at socialisere sig med andre hunde.

Det var altså tre gode råd, som du bør tænke over når du har fået en ny lille hvalp. Der er flere andre ting du også skal tænke over med en ny hvalp, men overordnet set handler det bare om sund fornuft, og at holde øje med hvalpen og dens velvære.

Share.

Der er lukket for kommentarer.