To brødre med styr på cyklerne

0

Brødrene Jesper og Michael Storgaard, Astrup ved Arden, har fart i blodet. Deres ”motorer” kører dog ikke på benzin, men rugbrød og havregryn. De træner nemlig hver dag hårdt i cykel-disciplinen BMX, enten på bane eller derhjemme, når der er en ledig stund mellem lektierne.

Der findes flere forskellige former for BMX. Jesper og Michael dyrker disciplinen BMX-Race. Den foregår på et baneanlæg, hvor der er mange høje bakker, som skal forceres. Og så gælder det ellers om at køre så hurtigt, at man helst kommer over mållinjen som den første.

Kæmper sig op

Brødrene begyndte ved et tilfælde at køre BMX i efteråret 2010. Storebror Jesper var stor af en nybegynder at være og har igennem årene måttet kæmpe sig op igennem rækkerne. Jesper blev i 2011 nr. 23 ved Danmarksmesterskaberne, i 2014 tog han en 11.-plads hjem, og håbet for 2015 er at komme blandt de 10 bedste.

Lillebror Michael startede i 2010 som 4-årig og kørte dengang i en gruppe med meget få kørere.

Siden er der kommet rigtig mange kørere til i hans aldersgruppe. Alligevel har han formået at holde sig nogenlunde i toppen af gruppen og placerede sig således som nr. 13 ved DM i 2014.

Også i udlandet

De to brødre stiller op til stort set alt hvad der er af løb i hele Danmark, og nu er det store udland også begyndt at trække. Begge drenge stillede op til deres første løb på en udenlandsk bane i påsken, de to første afdelinger af European League på Circuit Zolder anlægget i Belgien. Her havde mange af de stærkeste kørere fra hele verden sat hinanden stævne.

Brødrene havde ikke andre mål for weekenden end at holde sig på pedalerne og ikke lande på en sidsteplads. Målet blev så rigeligt opfyldt, da lillebror Michael kunne gå videre fra de indledende heats både lørdag og søndag. Storebror Jesper manglede et enkelt point i at gå videre, men er alligevel tilfreds med resultatet. Det vigtigste var at få erfaring med de udenlandske løb.

 

Hans Henrik Borup Laugesen

hh@vores-avis.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.