TOTALT UDSOLGT i 2018, – sidste frist for tilmelding 1. juni: Op ad bakke med Rebildløbet

0

Af Gert Friis

friisand@gmail.com – Har løbet hele sit voksne liv og kan ikke stoppe. Løber for sjov, og når det er alvor. Løber til hverdag og fest. Løber i ferien og juleaften. Løber alene og sammen med Skovløberne Rold. Løber for sig selv og løber som træner.

”Der er vel omkring 5 kilometer hjem,” tænker jeg, ”

…. så når jeg løber en distance på knap 14 kilometer, er det NU, tempoet kan sættes lidt op, og de veldisponerede sidste kræfter kan brændes af. 

Vel vidende, at det kommer til at gå lidt op de næste par hundrede meter, øger jeg derfor farten lidt, idet jeg er på vej ind i bunden af strækningen op mod Blokhuset på toppen af Rebild Bakker. 

Der ligger en gruppe løbere et stykke foran mig. Det betyder, at fårene og deres halvstore lam, hovedrystende har trukket sig væk fra stien i dyb undren over den stønnende flok i kulørte klæder, der pludselig indtager deres domæne. 

Stykket fra bunden af slugten til flagstængerne stiger jævnt, men ikke voldsomt. Alligevel ser jeg, at gruppen foran mig splittes, og fem løbere sætter tydeligvis farten ned, mens de øvrige løbere fortsætter i god fart. Det samme gør jeg. Dét, at jeg er ved at indhente de fem løbere, giver mig et ekstra skub, og jeg vrider lidt ekstra på gashåndtaget. 

Jeg indhenter de fem lidt før flagstængerne og hilser på dem med en kvik bemærkning om, hvorvidt kræfterne er sluppet op lidt tidligt i løbet?! 

Terrænet flader ud på pladsen ved flagstængerne, og jeg løber fra de fem trætte løbere, som åbenbart har lagt for hårdt ud. 

Jeg når lige at overveje, om jeg skal forsøge at løbe op til den næste gruppe, før stigningen for alvor begynder at antage en knap så charmerende karakter, og jeg kan se, at gruppen foran mig ikke længere kan holde sammen.

Mælkesyre i håndbremsen!

Lige med ét er der en, der trækker min håndbremse, og jeg kan mærke mælkesyren brede sig i mine lårmuskler. Min fart falder til noget, der minder om tempoet i køen i Fakta, når en ny kassemedarbejder er under oplæring. Midt på den sidste stejle stigning før toppen kan mit tempo ikke længere kaldes løb. Inden jeg når toppen, bliver jeg indhentet af den gruppe, jeg løb forbi med en Karlsmart-bemærkning, jeg inderligt fortryder, da den første løber, der overhaler mig, blinker til mig og siger: ”Det er vist første gang, du løber op ad den her.” 

Året efter løb jeg igen op gennem slugten i Rebild Bakker – med noget større respekt og uden hovedet under armen. Da blev det så min tur til at iagttage debutanternes overraskelse, når kræfterne ikke forslog hele vejen. 

8. juni går det løs igen – tilmelding er på høje tid..!

Det er snart tid til, at Rebildløbet atter får løbere fra nær og fjern til at drage til Skørping. Den 8. juni kl. 10 starter de løbere, der vil prøve kræfter med 21 km plus en sjat. Inden kl. 11.45 er henholdsvis løberne på den klassiske 13,7 km, børneløberne op til 10 år, som løber 1 km, og 5,9 km-løberne blevet sendt ud på de smukke ruter. Du kan nå at tilmelde dig senest 1. juni, og det er IKKE muligt med eftertilmelding på dagen. 

Et smukt løb uden krumspring

Jeg ved godt, at rigtig mange løbsarrangører lancerer lige netop deres løb som ”Danmarks smukkeste løb”. 

Men vi, der kender området omkring Rebild Bakker og Rold Skov og bevæger os i det jævnligt, ved, at det ikke er tom snak, hvis nogen skulle påstå, at Rebildløbet er en værdig kandidat til titlen. Konkurrencen blandt løbearrangørerne er hård, og der bliver lavet mange tiltag for at tiltrække løberne. 

I Rebildløbet skal løberne hverken løbe under jorden, over broer, i tunneler, på motorveje, spise ost eller drikke øl undervejs. Der står ikke julemænd i depoterne, og der er ikke husmoder-strip i målområdet. Rebildløbet behøver slet ikke alle de krumspring for at lokke løberne til. Området omkring Skørping er som skabt til store løbeoplevelser, og Rebild Bakker findes altså kun et sted! 

Musik og gode rammer

Når det så er sagt, lægger arrangørerne sig altså flot i selen for at skabe nogle gode rammer for deltagerne. 

De foregående år har der været musikalsk underholdning undervejs. Sidste år sad der blandt andet en lokal troubadur ved Bregnesøen. Løberne på de to lange distancer blev hjulpet tilbage til mere rolig vejrtrækning efter turen op gennem slugten af spillemandsmusik ved Top-Karens hus. Mon ikke der er lignende tiltag i år … det gætter jeg på. Der kan også dukke en røver eller to op, så lad vær med at medbringe for meget guld og sølv. Jeg ved ikke helt, om det kan ske, når der kommer så mange løbere på en gang. 

Oplevelser, der forfølger dig

Når jeg har løbet mine mange ture i området, er jeg flere gange stødt på væsener, der ikke officielt er af denne verden. Ude omkring Bregnesøen har jeg set feer, eller måske hedder de sirener. De sang og var meget tillokkende. Når jeg har været tæt på besvimelse på nogle af de barskeste bakker, har jeg fået følgeskab af nogle små grimme, behårede djævle. Lige når jeg har været ved at slå over i gang, bider de mig i haserne og får mig til at holde farten. Så bliv ikke overrasket, hvis den slags oplevelser følger med den 8. juni. Måske lidt overraskende men helt ufarligt. Indtil nu er der mig bekendt ikke forsvundet nogle løbere under Rebildløbet. 

Medaljer og fest

Jeg kan absolut anbefale, at du deltager på en af distancerne (dog skal du være under 10  år for at deltage i 1 km børneløb) – og høster en helt unik medalje efter veludført dåd. Og når Patrick og den øvrige stab Mona, Anne, Leif og Carl byder op til dans på skovstierne, er der garanti for en god fest!

Tilmeld dig senest den 1. juni på www.rebildloebet.dk 

Share.

Der er lukket for kommentarer.