Traktortræk: Røg og damp i Sørup på lørdag

0

Der er udsigt til power, rå motorlyd, røg & damp plus masser af hestekræfter i fri dressur, når der på lørdag den 3. november fra midt på formiddagen igen gennemføres det traditionsrige traktortræk på arealerne hos Jørgen Andersen, Kammerherrevej 15 i Sørup ved Støvring.
Der plejer at komme 400-500 tilskuere fra både nær og fjern, hvis vejret er nogenlunde ordentligt.

Ikke færre end tre danmarksmestre bliver der lejlighed til at kigge nærmere på, når det går løs med at trække den tunge slæde så langt som muligt, inden traktoren må give fortant:
René Lyngberg, Støvring, i landbrugsklasse 0 op til 3,5 tons, Rasmus Brøndum, Røjdrup Hede ved Hobro i klasse superstandard op til 11 tons, og sidst men ikke mindst Lone Andersen, som er helt og aldeles på hjemmebane, når det går løs.
Lone har kørt traktortræk i 15 år, som en af de få piger i gamet.

Ved danmarksmesterskaberne i Herning i september i år var hun ene pige blandt 93 deltagere, og hun sikrede sig Danmarksmesterskabet i landbrugsklasse 4 med traktorer op til 4,5 tons.

Lone er også den lykkelige ejer af en Deutz 7006, som har ”rigtig mange hestekræfter”: – Det er en af de helt vilde små krabater i konkurrencen, maksimalt 3,5 tons, bygget om specielt til traktortræk, fortæller hun.

Stævnet forventes at vare omkring fem timer, før de mange klasser er gennemført.
Der er mad og drikke i rigelige mængder, så ingen tilskuer behøver hverken sulte eller tørste.
Børn op til 12 år har iøvrigt graqis adgang.

Share.

Der er lukket for kommentarer.