Turistgeneralforsamling med visionært foredrag af ”Den krøllede Tømrer”

0

Efter Rebild Turistforenings generalforsamling på Comwell Rebild Bakker forleden fortalte idémanden bag ”Cloud City”, som skal indrettes i den gamle spritfabrik i Aalborg. Martin Nielsen hedder idémanden. Rygtet fortalte, at han havde fået rejst mere end 100 mio. kr., bl.a. til en skulptur så stor, at publikum skal kunne gå rundt inde i den.

Det startede aldeles lavpraktisk da Martin præsenterede sig som født i Klarup og senere blev han uddannet som tømrer. Dermed var scenen sat. Det her var ”Klodshans”, der var kommet til staden. Det var ”Klodshans”, der ved sit møde med Ny Carlsberg Fondens bestyrelse kunne svare for sig og lynhurtigt gav igen på det første ”nej”: – Hvis det ikke skal være Thomás Saraceno, hvem skal det så være?
Dét spørgsmål slog hul i muren, og Martin endte med at få 10 mio. fra Ny Carlsberg Fonden.

Prestigefuld donation
– At få penge fra Carlsberg fonden er så prestigefyldt, at 10 mio. i tilskud er 50 mio. værd målt på renomméet, pointerede Martin.
Det, som bragte Martin ind på banen, var restaureringen af det tidligere drengehjem på Harald Jensen Vej i Aalborg. Det må have imponeret ejendomsmægleren, for i hvert fald var det ham, der kontaktede Martin, da han havde fået nys om, at A. Enggaard A/S havde købt hele komplekset med den gamle, fredede spritfabrik. I løbet af få dage havde Martin udtænkt sin vision om den multiby, Cloud City, han ville omskabe spritfabrikken til – i dyb respekt for de mange fine detaljer i de gamle bygninger.

Lidt om projektet:
De nye elementer i den kommende multiby er:

– Et Artcenter bygget op
om Tomás Saracenos
store skulptur
– Torvehaller
med frugt og grønt,
– Åbne byrum
med skulpturpark
– Møde- og arbejdssted
– Mikrodestilleri
og oplevelsescenter
– Chokoladeunivers
– Butikker og bolighus
– Restauranter, caféer
og sky-bar
– Hotel med 2-5 stjerner
– Loftslejligheder
og luksuslejligheder

I alle delene er der lagt stor vægt på kvalitet.
Da arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group hørte om konceptet, kontaktede de Martin og tilbød deres assistance med at udforme det arkitektoniske.
Martin opfordrede tilhørerne til at høre et interview fra TV2, hvori stjernearkitekten Bjarke Ingels udtaler sig om sine forventninger til projektet ”Cloud City Aalborg”.
Interviewet kan høres på https://goo.gl/WNvwmt

Projekt efter projekt
Den krøllede tømrer fra Klarup er ikke en mand af store penge; – så for at Martins indflydelse på projektet kan fastholdes, har han indgået en modulopdelt kontrakt med Enggaard.
Det betyder, at Martin køber en mindre del af komplekset og realiserer så den del af projektet, der knytter sig hertil.
Når delprojektet er færdigt og solgt, får Martin ”en pose penge” frigjort.
For disse penge kan han så købe det næste modul og tage fat dér.

Et uforglemmeligt input
Ca. 50 af Turistforeningens medlemmer var mødt op, og alle fik en uforglemmelig oplevelse.
Efter Martins oplæg var der tid til publikums spørgsmål – og spørgelysten var ganske stor.
Plancherne med Martins oplæg kan hentes på Turistforeningens hjemmeside www.rebildturist.dk
eller direkte på
https://goo.gl/ibChzf

BESTYRELSEN i Rebild Turistforening er nu:
Efter generalforsamlingen har Turistforeningens bestyrelse konstitueret sig med Lene Hjorth som formand, Jens Erik Nielsen som næstformand og Jens-Peder Vium som kasserer og sekretær. Herud over består bestyrelsen af Niels Moes, Vivi Schnefeld, Tage Christiansen og Bo Høholt.

Share.

Der er lukket for kommentarer.