Udflugt til kæmpetarteletter og spændende landbrugshistorie

0

”Tarteletter og vandmølle” – vandmøllen som et stykke restaureret landbrugshistorie – var overskriften på sommer-busturen med Terndrup-Blenstrup og Omegns Pensionistforening i sidste uge. – En af deltagerne, Hans Bjørn, fortæller:

”Det blev en rigtig spændende tur til Vestermølle, der ligger ved den østlige bred af Skanderborg Sø. Vestermølle har en historie, der går cirka 500 år tilbage, og gården var nærmest forfalden, indtil man ved hjælp af mange frivillige, kommunens og flere donationer fik sat skik på den. I dag kan man præsentere et helt unikt sted, hvor det emmer af kultur og historie.

De 82 pensionister blev hjertelig modtaget af Jørn Lund Christiansen, der er en af de mange frivillige på stedet. Han fortalte meget levende om projektet, at stedet nu rummer mulighed for flere aktiviteter bl. a. undervisning, kurser, lokaler til foreninger, restaurant, melmølle med møllelaug og ikke mindst blev der fortalt om Okkerhytten og Riddersalen.

Ved rundvisningen fik gæsterne mulighed for at drikke jernholdigt vand, der ifølge fortællingen kan helbrede alt og forlænge livet. Der blev fortalt om en lokal borger, der var blevet 115 år og 252 dage, angiveligt fordi han havde drukket af vandet de første 21 år af sit liv. Riddersalen er en pavillon, bygget i 1912. Den er totalt restaureret og bliver nu brugt til restauration. Det har også været skik at blive borgerlig viet i Riddersalen, og ifølge Jørn Lund Christiansen holder de ægteskaber, der er indgået her, evigt! …..sådan da!

Udflugtens første stop var dog Café Alrø på den lille ø i Horsens fjord. Cafeén er et pudseløjerligt sted, hvor Lene og Hanne hver dag har masser af gæster, der får serveret kæmpetarteletter. Tarteletten vejer 300 gram og smager ganske godt. Indehaver Lene fortalte bl. a., at man efterhånden serverer langt over 100.000 tarteletter om året, og derfor mente hun ikke, at der findes flere levende høns i den nærmeste omegn…!

Ud over den specielle ret, der serveres, er omgivelserne ved Cafè Alrø udstyret med en masse hjemmelavet kunst med mange små sproglige sentenser og ikke mindst et specielt sted, hvor herrerne kan fratræde, når de har behov.
Hjemvendt takkede alle for en spændende tur.”

Share.

Der er lukket for kommentarer.