Undgå at komme hjem til et gennemrodet hus: Sådan snyder du indbrudstyven i ferien

0

Sommerferien venter lige om hjørnet, og mens vi tager på ferie, tager tyven på arbejde. Men hvis gode naboer deler viden og hjælper hinanden, kan man i fællesskab snyde tyven.

– Årvågne naboer kan mindske den indbrudsbølge, vi typisk oplever i sommerferiemåneden juli, siger Christina Tang Sørensen, kriminolog i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i Region Nordjylland sidste år blev begået 7,4 indbrud om dagen i juli måned. Det er 29,9 procent flere indbrud end gennemsnittet for årets andre lyse måneder, og det gør juli til højsæson for indbrud i Region Nordjylland.

Men med nogle små tricks kan gode naboer ødelægge arbejdsforholdene for tyven og forhåbentlig undgå ubehagelige overraskelser, når beboerne kommer hjem fra ferie.

Nabohjælp kan gøre en forskel; – sådan gør DU:

Som det første bør du række ud til dem lige omkring dig – for dine naboer kan faktisk være tyvens værste skræk. Med hjælp fra dine naboer er din bolig aldrig helt alene hjemme, og dine naboer kan løbende parkere en bil eller en cykel i din indkørsel, tømme din postkasse og flytte rundt på dine ting, så dit hus ser beboet ud.

Gode og årvågne naboer er et af de mest effektive redskaber mod tyven. Sammen kan I være hinandens øjne og ører i kvarteret ved at hilse interesseret på nye ansigter og spørge ind til deres ærinde.

– Opmærksomme naboer er noget af det, der stresser indbrudstyven allermest, og aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert 4. indbrud. Derfor er vi glade for, at så mange borgere i Region Nordjylland har meldt sig som nabohjælpere. Og der er brug for endnu flere – måske dig?, lyder det fra kriminolog Christina Tang Sørensen i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Nabohjælpere i Nordjylland

Heldigvis findes der gode naboer i Region Nordjylland. 

En opgørelse fra Nabohjælp viser, at hele 30.605 nordjyder er tilmeldt som nabohjælpere. Lige nu bor der flest i Aalborg Kommune, efterfulgt af Hjørring og Frederikshavn Kommune.

Aalborg Kommune: 11.156

Hjørring Kommune: 4454

Frederikshavn Kommune: 3997

Brønderslev Kommune: 2558

Jammerbugt Kommune: 2247

Thisted Kommune: 1598

Vesthimmerlands Kommune: 1538

Mariagerfjord Kommune: 1299

Rebild Kommune: 1248

Morsø Kommune: 506

Læsø Kommune: 4

Tænk over, hvor synlige dine særligt værdifulde genstande er fra gaden. Kan man se dine designermøbler, smykker eller lignende gennem vinduerne ude på gaden?

Efterlad lidt opvask, vasketøj eller måske børnenes legetøj fremme, så det ser ud, som om det lige er blevet brugt. Det signalerer, at der er nogen hjemme i huset.  

Sæt en timer på din radio og dit lys, eller brug et såkaldt fake-tv, der får det til at se ud som om, at dit tv er tændt.

Lås dine redskaber og dit værktøj inde i redskabsskuret, så de ikke kan bruges til at bryde ind i din bolig. 

Klip hækken, så den maksimalt er 1,6 meter høj. Dermed minimerer du de gode gemmesteder omkring boligen, som kan give tyven ”arbejdsro”. – GOD SOMMER..!

Share.

Der er lukket for kommentarer.