Ungdomsløbere stak af med både sølv og bronze i Vilsbøl Plantage

0

Kr. Himmelfartsdag blev der afholdt nordjyske mesterskaber i stafet-orientering i Vilsbøl Plantage i Thy. En gruppe unge løbere fra Rold Skov OK deltog i konkurrencen, hvor de med flotte placeringer høstede både sølv- og bronzemedaljer. Guldmedaljerne gik til et hold fra Aalborg OK. Både ungdomsleder Elizabeth Borchorst og formand Ole Jensen er stolte af de unge løberes flotte placeringer i det tætte opgør ved torsdagens stafetkonkurrence.

For få uger siden rundede Rold Skov OK medlem nr. 100. En milepæl i klubbens historie, men medlemstallet er allerede vokset til knap 110, hvoraf mange havde valgt at tage turen til Thy for at deltage i de nordjyske mesterskaber i stafet-orientering. I stafet-orientering dyster man på 3-mandshold. – Vi havde i alt ni hold med fordelt på både ungdoms- og voksenklasser. Så mange har vi aldrig før deltaget med, fortæller den stolte formand Ole Jensen. To af holdene gjorde sig på dagen særligt bemærkede, da to ungdomshold gennem flotte resultater sikrede sig både sølv- og bronzemedaljerne i deres klasse. Sølvmedaljen tilfaldt Sofie Flyvbjerg, Signe Veggerby Jensen og Mathilde Andersen-Otte. Pigerne løb hurtigt og havde samtidig fuld kontrol over orienteringen og de poster, der skulle findes undervejs på banen. Bronzemedaljen gik til Mathilde Bobach, Mathias Veggerby Jensen og Marie Byskov Scheel. De leverede et lige så flot løb, men var 6 minutter langsommere på banen end sølvvinderne. Guldmedaljen gik til et rent drengehold fra Aalborg. Alle medaljemodtagere gennemførte løbet på mindre end 2 timer.

Ungdomstræning er nyt

Ungdomstræning er et nyt tiltag ved Rold Skov OK, som startede et decideret ungdomshold op her i foråret. Derfor er torsdagens placeringer og medaljehøst ekstra flot. – Det er et utroligt flot resultat, som faktisk kommer før end vi havde forventet det, siger en glad ungdomsleder Elisabeth Borchorst. – Vi har haft stor succes med ungdomstræningen, fortæller hun om klubbens nye tiltag, og tilføjer: – Alle børnene kan løbe hurtigt, så fidusen er i virkeligheden at lære dem, hvordan de læser kortet for at finde vej i skoven og frem til posterne. Formand Ole Jensen oplyser, at klubben i øjeblikket har mere end 20 børn og unge i ungdomstruppen – heraf kan seks nu bryste sig af at være medaljevindere i stafet-orientering.

Share.

Der er lukket for kommentarer.