Unik stenkunst på Skørping Bibliotek

0

For tiden kan der på Skørping Bibliotek opleves unika stenkunst af den kendte lokale kunstner H. P. Skovsen.

Værkerne er udført i marksten eller sten fra grusgrave. Det gør, at hver figur bliver helt unik. Mest kendt er dyrefigurerne, men der frembringes også svampe og abstraktioner.

Allerede når man træder ind i foyeren på Kulturstationen modtages man af en granitskulptur lavet af H. P. Skovsen: En imponerende ørn med en lige så imponerende laks i kløerne, og en del af den permanente udsmykning på Kulturstationen.

Inde på biblioteket har mindre figurer fundet plads i vindueskarme, på borde og mellem bøgerne.

Der er både svampe og små dyr. Skulpturerne er hugget i marksten, og ikke to er helt ens. De udstillede kunstværker kan ses frem til 31. marts på Skørping Bibliotek.

 

Flere udstillinger

Susanne Pedersen fra Rebild Bibliotekerne fortæller, at H.P. Skovsen har udstillet flere gange på Skørping Bibliotek, og altid er der stor interesse for hans meget fine stenskulpturer.

Ud over Skovsens granitskukpturer er der netop nu en udstilling i bibliotekets forhal med håndarbejde af kunsthåndværker Charlotte Spagner, og i Glasarkaden en fotoudstilling med Grønlandske billeder af David Droob.

 

Tommelisestien ved Røverknolden

Ikke langt fra Skørping Bibliotek, knapt en kilometer uden for byen, ligger Røverknolden.

Her kan opleves flere værker af H.P. Skovsen, hvis man går en tur på oplevelsesstien. Langs stien ligger en række bemalede sten, der nok kan få gang i fantasien hos børnene.  De bemalede sten er endnu et eksempel på H. P. Skovsens kreativitet og kunstneriske spændvidde.

Stentrold ved Røverknolden

Stentrold ved Røverknolden

 

Bente Vinther Jensen

bente@vores-avis.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.