Vælg de rigtige bobler til nytårsaften

0

2020 har næppe været de store festers år, og til nytår skal man også undgå at samle for mange mennesker. Heldigvis kan man sagtens have dem sjovt sammen med dem, man bor med.

Nytåret er ofte tiden til lækker mad, god vin og naturligvis champagne, når klokken slår tolv. Så selvom alting er sat lidt på corona-pause, skal I da ikke snydes for at springe ind i 2020 med en lækker, lækker champagne. Her har vi fundet hele fire champagner i topklasse. De kan alle købes på uhrskov-vine.dk.

Cava Brut Reserva

Cava er betegnelsen for Spaniens mousserende vine, der er fremstillet på samme måde som champagne. Champagne betegnelsen må kun bruges om mousserende vine fra det franske champagnedistrikt, derfor bruger spanierne betegnelsen cava i stedet. Det gør dem dog ikke mindre lækre.

Denne mousserende vin kommer fra Segura Viudas i Spanien. Den har en lys strågul farve samt en delikat og raffineret duft. Den er tør, fyldig og har masser af karakter. Cava Brut Reserva serveres helst ved 7-8 grader.

Cava Brut Reserva kan ligesom de andre nævnte champagner findes i champagnesektionen på uhrskov-vine.dk

Cuvée Prestige Demi-Sec

Denne lækre mousserende vin kommer fra en danskejet vingård. Maison Albert Sounit, som vingården hedder, ligger Bourgonge. Siden 1993 har vinhuset været danskejet, og de fremstiller lidt af det hele.

Cuvée Prestige Demi-Sec er frisk og frugtig. Demi-Sec betyder, at den er sød, men uden at den minder om likør.

Femme Grand Cru

Hvis du ikke er til de frugtsøde bobler, er champagnerne fra Duval-Leroy sikkert lige noget for dig. Det er tørre, aromatiske og meget feminine champagner, de fremstiller. Så det er en meget elegant champagne, der ikke har den typiske fylde og frugtsødme.

Det er også lige champagnen for dig, der kan lide luksuriøse varer. En Femme Grand Cru har nemlig lagret mindst otte år, før den frigives, hvilket er mere, end de fleste vintagechampagner gør.

Når det kommer til smag og aroma, er den kompleks. Du vil både finde citrus, blomster, abrikos, fersken, kvæde og endda frisk brød, når du dufter til den. Fortsætter du til smagen, vil du støde på hasselnød, mandarin og appelsinskal. Det er en champagne, der bliver siddende i munden, for eftersmagen er meget fyldig og vedvarende.

NV Brut Reserve

Endnu en champagne fra Duval-Leroy har sneget sig med på listen. Denne champagne har frugtsmag med toner af både citrus, æbler, lidt blomster og kvæde.

Det er en Brut champagne i topklasse, der endda kan fungere til meget forskellig mad. Den egner sig både til fisk, fjerkræ, skaldyr og sushi. Derudover kan den selvfølgelig også bruges som aperitif.

Champagnen skaber stemning

Når du køber en champagne, skal du huske, at det ikke kun handler om prisen på den. Det er vigtigt, at du finder en champagne, der matcher de smage, du godt kan lide. Derfor skal du vide, om du er til tør eller sød champagne, for der er stor forskel.

Det allervigtigste er faktisk, at god stemning gør champagnen bedre, og champagne gør stemningen bedre. Det er en sand win-win-situation.

Share.

Der er lukket for kommentarer.