Vellykket HavneBYfest, – men for få til grisefest..!

0

Solen strålede om kap med de mange glade mennesker på byfestpladsen i Støvring, hvor der torsdag-fredag-lørdag var fuld gang i den vellykkede HavneBYfest årgang 2019. Bankospil, streetfood og byvandring satte ny rekord, – og så gjorde det måske knapt så meget, at grisefesten trak skuffende få sultne deltagere.

Bankospillet var flyttet til torsdag aften, og det var en stor succes. Antallet af spillere var fordoblet til 150, og de tog i alt 40 sponsorerede gaver med sig hjem. 

Støvring Tennis stod for den perfekte afvikling, og en veloplagt opråber satte en hyggelig ramme for spillet.

De fem forskellige madboder med streetfood langede 750 kuverter over disken, og det gav et tætpakket telt og et fyldt torv. 

Det nye initiativ ”Vinbar” blev en stor succes. Der blev udskænket 200 glas vin sammen med kyndig vin-vejledning. 

Byvandringen med de to udvalgsformænd, Lene Aalestrup og Kim Edberg i spidsen rundt til de kommende udstykninger, sundhedshus, bro ved Klepholmvej, nye institutioner og planerne for Mastrupsøerne trak rekordstort antal borgere. 65 gik med på turen og spørgelysten var så stor, at turen strakte sig over to timer. 

Alkoholfri succes

– HavneBYfesten glæder sig over, at Rebild Ungdomsklub, SSP og en nydannet forældregruppe fik kæmpe succes med alkoholfri fest i Ungehuset med blandt andet koncert med ADHD, fortæller en begejstret Anders Norup fra festudvalget.

Gensynet med Klovnen MIGU, som henvendte sig særligt til børn under 10 år, var også en herlig succes. Pladsen foran scenen var fuld af små børn med forældre og bedsteforældre. Mange børn tog videre til Nordsø-oceanariets bod, hvor det både var muligt at bestemme fiskearter og få viden om hvaler med mere.

Træk en gammel sweater på…

Fiskekonkurrencen i Buderupholm Fiskesø blev vundet af Willy i kategorien over 12 år med en fisk på 2,5 kg. Under 12 år blev vundet af Emil med en fisk på 1,5 kg. Turneringen i høvdingebold blev skudt i gang, og der er helt sikkert basis for at udvide med flere hold næste år. I al ubeskedenhed løb ”Mesterholdet” med titlen som Støvrings bedste høvdingeboldhold. Støvrings bedste rodeorytter under 20 år blev Lisbeth Bach, og over 20 år blev det Peter Jepsen.

Populær skattejagt

Frokostmenu lørdag blev et hit med 150 solgte kuverter, og den nye skattejagt, som Støvring Løbe- og Gåklub stod som arrangør af, blev et kæmpehit. 250 deltog i skattejagten rundt i otte butikker, og den heldige vinder af gaverne til en værdi af 5.000 kr. blev Nicklas F. Andersen.

Borgmesteren faldt i Hack

Søren Dahl gæstede Støvring som en del af de 17 Verdensmål. Han havde samtalesalon efter Café Hack konceptet med Rebild-borgmester Leon Sebbelin. De kom rundt om en del emner inden for temaet ”Energi i By og Bolig”. Lørdag var der mange boder fra foreningerne, børnekræmmere og besøg af hjemmeværnet.

Eneste malurt i en ellers vellykket HavneBYfest var grisefesten lørdag aften. Her var kun solgt 105 billetter, en halvering i forhold til sidste år, så arrangørerne vil den kommende tid særligt evaluere på lørdag aften. De, der trods alt kom, skabte en god fest, og efter spisningen kiggede mange forbi. Baren var som sædvanligt bemandet af Støvring IF Fodbolds fodboldkvinder, som endnu en gang klarede det perfekt. 

Der tages straks fat på planlægning af HavneBYfest i sidste uge i august 2020.

 

FOTO: Lokalafdelingen af Røde Kors ydede vanen tro sit bidrag til HavneBYfesten i form af ti lækre ”hjemmebagte” lagkager, som alle blev udsolgt.

Share.

Der er lukket for kommentarer.