Vestens sidste guldgraver – Alle Tiders Familieteater tager sigte..!

0

I slutningen af november indtager guldgravere, dusørjægere, indianere og ikke mindst lovløse cowboys Kulturstationen i Skørping, når Alle Tiders Familieteater rider ind på scenen med forestillingen “Vestens sidste guldgraver“.

Det er et eventyr inspireret af virkelige personer som Calamity Jane, Jesse James, Wyatt Earp, Crazy Horse og Sacagawea.

De mødes i præriebyen Tombstone, et af knudepunkterne, mens guldfeberen stadig raser. En guldgraver er blevet myrdet og med ham døde også hemmeligheden om indgangen til den gyldne flod i de hellige bjerge. 

Hvor er indgangen..?

Guldgraverens børn Joy og Damian sætter sig for at finde indgangen, og på deres vej møder de både skurke, der leder efter indgangen i håb om at finde en kæmpe guldåre, og helte, der vil hjælpe med at blokere indgangen. For myten siger, at hvis man får den gyldne flod til at springe, kan det blive indianernes endeligt. I Tombstone er det alles kamp mod alle – nogen har hjerter af guld, mens andre kun har guld på hjernen.

28 medvirkende er klar

I stykket medvirker 28 børn og unge, der er mellem 10 og 16 år. De har siden sommerferien øvet intenst for at skyde helt skarpt på rollerne, og de ved at der i år bliver ekstra (revolver)knald på i ugerne op til forestillingerne 22.-24. november. Alle roller er vigtige – fra byens grønskolling, sherif, kvaksalver, bedemand til dommer og indianerhøvding. 

Verdens største holdsport

Teater er nemlig verdens største holdsport, og i Alle Tiders Familieteater har alle skuespillere lige stor betydning. 

Det er 9. år i træk, instruktørparret Benedicte og Brian E. Andersen har skrevet både manuskript og sange, og sammen med koreograf Nikoline Marie Hjørnholt og sangcoach Gitte Chren, samt musikere, lydmand og ikke mindst skuespillernes forældre knokler med at få forestillingen iscenesat. 

– Pak sadeltaskerne, børst støvet af cowboyhatten, og gør dig klar til en humoristisk action musical med masser af dans og skønne westernsange, hvor du skal dukke dig for ikke at havne midt i et saloon slagsmål eller blive ramt i en skudduel mellem Jesse James banden og Belle Star gruppen, lyder opfordringen fra alle medvirkende, som glæder sig til premieren.

  Det er dødelig alvor – men mest af alt er det bare masser af skæg og ballade, lover de.

Share.

Der er lukket for kommentarer.