Vinterdækkene skal på NU..!

0

Efteråret er generelt den mest nedbørsrige årstid i Danmark, og vandfyldte vejbaner og aquaplanning er et hyppigt fænomen netop nu. Aquaplanning er dækslip som følge af vand på vejbanen, hvor bilens dæk mister vejgrebet, og føreren risikerer at miste herredømmet.

–  Kører man på en regntung vej, bør man sætte hastigheden ned for at undgå udskridning. Havner man i en situation med aquaplanning, er det vigtigt, at man ikke går i panik og klodser bremsen. Man skal koble ud og undgå at dreje på rattet, så hjulene fortsat peger lige frem. På den måde ruller bilen farten af, og man genvinder vejgrebet, fortæller direktør for Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.

Et for lavt dæktryk og utilstrækkelig mønsterdybde nedsætter bilens vejgreb ved fx våd vej og kan være til stor fare for fører, passagerer og øvrige trafikanter. Ifølge Georg Nielsen er det derfor vigtigt, at man jævnligt tjekker sine dæk for at sikre, at bilen har optimale styreegenskaber.

Ikke alle er lige gode til at tjekke deres dæktryk. Man bør tjekke det minimum én gang om måneden og sørge for, at trykket er korrekt i forhold til bilproducentens anbefaling. Et forkert dæktryk både slider på dækket, nedsætter bilens styreegenskaber og forøger brændstofforbruget.

Man bør være opmærksom på, om dækkene har buler eller andre nedslidninger. Et godt tip er desuden at skifte sommerdækkene ud med vinterdæk allerede nu, inden nattefrost og den første sne sætter ind.

–  Bremselængden i glat føre er betydeligt længere med sommerdæk end vinterdæk, og derfor er det fornuftigt at få skiftet til vinterdæk samtidig med, at efterårets regn og blade kommer, påpeger Georg Nielsen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.