”VINTERMINDER”, -udstilling af ny og gammel kunst med vintermotiver i Terndrup

0

VINTERMINDER – en sanselig vinterudstilling skabt af den lokale kunstnerduo Østerlyd og Rebild Kommunes borgere forvandler i februar måned den smukke gamle retsbygning i Terndrup til en udstilling med gamle danske landskabsmalerier med vintermotiver og nye vinterbilleder skabt af elever fra Østhimmerlands Ungdomsskole, Terndrup skole og Rebild Kulturskole. I en smuk lydcollage med vinterminder fortalt af plejehjemsbeboere, samles udstillingens forskellige kunstneriske udtryk.

– En bygning skal ikke bare stå tom. Og da slet ikke så flot en som Retsbygningen i Terndrup, mener Kirsten og Ane Østergaard, henholdsvis scene- og lydkunstner.
Da de en dag meget tilfældigt stødte på hinanden, og delte deres idéer, som viste sig at være meget ens, bare med to forskellige kunstnerhatte på, dannede de organisationen ”Østerlyd”.
Østerlyd præsenterer forskellige fremtidige events, der alle har dét til fælles at inddrage lokalmiljøet i alle aldre, så flest muligt kommer til at farve det fælles udtryk.
Det bliver også gældende for den spændende kommende udstilling VINTERMINDER.

Kunstudstilligen, består af Vintermalerier fra en svunden tid: ”Hvordan ville malerierne lyde, hvis de kunne snakke…?”
Beboerne fra Terndrup og Bælum Ældrecenter fortæller om deres vinterminder, og disse interviews danner råmaterialet til lydværket. – Dét at inddrage andre, og bruge deres historier som afsæt til at skabe lydkunst, er bare sådan en givtig måde at arbejde på. Og så er der selvfølgelig også en kæmpe stor tilfredstillelse ved, at initiativet bliver modtaget med så stor begejstring, lyder det fra de to kunstnere, som har nydt stor opbakning til idéerne bag udstillingen.

Det har grebet om sig..!
Installationen har siden grebet om sig, og nu er også Terndrup skole og Bælum Efterskole i fuld gang med at fortælle deres vinterminder enten med billeder eller lyd. Idéen er at få et mangfoldigt fingeraftryk på kunstinstallationen, og at udstillingen ændrer sig over hele måneden, hele tiden i process.
Kunstlærer Mette kunne ikke sige nej til invitationen, da Kirsten og Ane spurgte om Østhimmerlands Kunstlinje ville fortolke temaet Vinterminder, i et helt rum, hvor både gulve og vægge må bemales.
– En stor tak for opbakningen, lyder det fra Ane og Kirsten..!

Share.

Der er lukket for kommentarer.