1. maj-mødet i Støvring tog deltagerne med storm, – men så gik de bare ind..!

0

SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet i Rebild kommune var igen i år, gået sammen om afholdelse af arbejdernes internationale kampdag på 1. maj. Caféen i Stubhuset i Støvring lagde rammer til festlighederne på den internationale kampdag både inde og ude, – talerne indendørs, da blæsten truede med at flytte rundt på det hele udendørs: Inde i varmen var det ikke mindst mere bekvemt for de ældre tilhørere og familierne med helt små babyer. 

Udenfor var ”greven” i gang med bål til pølser og brød, og de fremmødte, som lige skulle ”trække” vejret, – for der var tæt pakket inde i Caféen. – Dejligt at se så mange, både unge og ældre medborgere, som STADIG har troen på, at politik er mere end bare regneark og økonomi til at frikøbe aflad i form af luksus, lød det fra arrangørerne.

Røde livtag i dagens løb – uden ”træklatring”..!

– Igen i år tog vi røde livtag, OG gav indrømmelser til hinanden, konkluderede arrangørerne efter et veloverstået 1. maj-arrangement. – IKKE noget med at kravle op i træerne, som en stor del at pressen udlægger de meningsforskelle vi har.

– Det er netop de forskelle, der skal danne grundlag for, at så mange danskere som mulig bliver tilgodeset.

Hen hvor peberet gror…

Ingen af deltagerne kunne være i tvivl om, at ALLE talere ønskede den nuværende regering hen hvor peberet gror. 

Ungdomstalerne Sinem Demir fra Enhedslisten og Tobias B. Eriksen fra DSU tog med egne ord skarp afstand til ”regnearks-politikken”, den manglende handlekraft i den ”såkaldte” klimapolitik og bød de ”etablerede” røde politikere op til dans, så de kunne finde fælles fodslag. Begge kunne heller ikke finde fornuft i regeringens undergravning af uddannelsessystemet, som lægger op til skævvridning af fri og lige adgang hertil.

Afstand og mistro i kor

Peder Hvelplund, Ø, Medzait Ljatifi, A og Flemming M. Mortensen, A, er på bølgelængde vedrørende ” den forskruede opfattelse den siddende regering har af sundhedssystemet, som at det kun er snyltere der gør brug af det, og derfor kæmmer befolkningen over en kam med mistro og urimelige krav.”

– Kun borgere med i forvejen mange ressourcer skal åbenbart stilles den bedste behandling i udsigt, lød det, – og hvorfor skal de hænder som nu tvinges til at udføre deres arbejde på ikke tilfredsstillende og ikke professionel måde, også plages af mistro og foragt, når de må give op overfor det urimelige pres…?

Allan Norré, SF og Morten Klessen, A, som begge er EU- kandidater, vil bruge deres eventuelle gang i EU på, at det europæiske samarbejde ”ikke altid tyr til laveste fællesnævner, som det f.eks. sker ved arbejdskraftens fri bevægelighed”, lød det.

Byrådspolitikerne Poul Erik Nørnberg, A og Theresa Berg Andersen, SF, lagde vægt på, at vi her til lands har et fornuftigt arbejdsmarked, ”som vi skal huske at styrke ved at støtte op om de overenskomstbærende parter, og ikke fristes af ”gule” tilbud som i bund og grund går ud på at slå nuværende arbejdsmarked tilbage til nul, altså uden rettigheder. ”

– Det vil bare øge uligheden, når lønmodtageren altid skal stå med hatten i hånden og tage til takke med smulerne fra de riges bord. Et sundt arbejdsmarked har styr på overenskomster, som tilgodeser begge parter, så man kan have gavn af hinanden i mange år, både som vækst- faktorer og innovative medarbejdere, lød nogle af udmeldingerne.

Share.

Der er lukket for kommentarer.