Samarbejde skaber godt grundlag for DM i orienteringsløb 2019

0

Rold Skov Orienteringsklub skal sidst i august måned 2019 arrangere Danmarksmesterskaber i mellemdistanceorientering, og er allerede langt inde i forberedelserne. Herunder at sikre sig de nødvendige tilladelser.

Mesterskabet finder sted i den sydlige del af Rold Skov, og er det andet Danmarksmesterskab, som klubben nu giver sig i kast med. Et af de meget væsentlige forhold er naturligvis, at alle nødvendige tilladelser er på plads. Naturstyrelsen har allerede givet deres tilladelse, men det er altid udfordringen at finde egnede parkeringsfaciliteter til deltagerne, der forventes at komme fra hele landet.

Og her kommer landmand Per Kragelund fra Arden ind i billedet. For orienteringsklubben kastede hurtigt
sine øjne på Per Kragelunds græsmarker, der ligger lige op til skoven, og det sted hvor stævnepladsen placeres. En telefonisk kontakt til Per Kragelund medførte hurtigt et foreløbigt tilsagn, og ved en besigtigelse af stedet forlden faldt den endelige tilladelse uden forbehold.

Stævneleder Otto Møller er naturligvis meget glad for den imødekommenhed, som klubben er blevet mødt med, for vi er jo meget afhængige af folks velvilje. Vi er helt med på, at det kan gribe ind i driftsplaner og andre forhold, så derfor kontakter vi altid grundejere og andre i god tid, siger han.

Per Kragelund, der er 5. generation af landmænd i Arden-området, ejer blandt andet landbrugsejendommen Myhlenberg Avlsgaard og den mark som o-klubben nu låner til arrangementet. Sammen med sin søn driver han en større økologisk mælkeproduktion og anvender normalt marken til græsning for dyrene. Vi har tidligere fået den slags henvendelser, udtaler Per Kragelund, blandt andet fra hundeklubber og andre, og vores tilgang er normalt altid positiv. Dels værdsætter vi, at de er i god tid med forespørgslen. Og så er jeg selv helt klar over, at det betyder meget for idrætsklubberne, der har brug for den slags faciliteter, at de kan låne arealerne af os. Og det griber på ingen måde ind i produktionen, da jeg sørger for at høste græsset inden orienteringsløberne rykker ind.

Som medlem af byrådet i Mariagerfjord Kommune er Per Kragelund, som er valgt for Venstre og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, også helt bevidst om betydningen af at tiltrække større arrangementer til kommunen. Det gælder ikke mindst et Danmarksmesterskab i orienteringsløb, som er med til at sætte fokus på lokalområdet og kommunen.
Så både stævneleder Otto Møller og landmand Per Kragelund ser frem til et godt DM-arrangement, den 31. august 2019. Det bliver spændende at både planlægge og følge, siger de samstemmende.

Share.

Der er lukket for kommentarer.