Underjordisk lysfest med luciaopt, 3000 lys og børneunderholdning

0

For mange nordjyder er det blevet en fast tradition at fejre Sankta Lucia under jorden. I år er der en ekstra god grund til at tage familien med til Rebildcentret, når der 2. søndag i advent er lysfest med luciaoptog og underholdning i Thingbæk Kalkminer.

Julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, som TV2 genudsender i år, er optaget på flere forskellige lokaliteter i Nordjylland. Centrale episoder i historien foregår i Thingbæk Kalkminer.
Her holder en ældgammel orden ceremoni, her farer tvillingerne vild, og her låser en ond julehader selveste julemanden inde i ”Udvandrergrotten”.

Oplev stedet hvor jule-
kalenderen blev optaget
Ved lysfesten den 9. december kan alle udforske de underjordiske grotter og gange, hvor Lars Hjortshøj, Nikolaj Kopernikus og resten af filmholdet arbejdede tilbage i 2013. Som man kan opleve i julekalenderen, er minerne smukke i sig selv, men der sker noget ganske særligt, når det elektriske lys slukkes og 3.000 levende lys bliver tændt. Flammerne skaber nye, intime rum i det underjordiske og kaster dansende skær over Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesens skulpturer, som er udstillet permanent i minen.
Børn og voksne kan hjælpe med at skrue op for julestemningen, hvis de kommer til Thingbæk en times tid før frokost, når de levende lys bliver tændt.

Kom i god tid
Ved lysfesterne er der som regel mange gæster i Rebildcentret. Det er derfor en god idé at møde op og købe billet i god tid, inden den musikalske underholdning starter. Tidligere solotrompetist Per Iversen bestiger den underjordiske scene i Thingbæk Kalkminer lige over middag for at underholde børnene med musikalske eventyr.
Når stilheden derefter har sænket sig, vil hvidklædte piger fra Klarup Skoles Kor vandre syngende gennem minen og til sidst tage opstilling på scenen, hvor de vil fremføre et par ekstra sange. De fleste, som har overværet luciaoptog i Thingbæk Kalkminer, vil nok bekræfte, at det er en ganske særlig oplevelse. For at give alle gæster en god oplevelse gentages programmet i minen igen halvanden time senere.

Kig på rekvisitter
I Rebildcentrets lune velkomstbygning kan gæsterne studere nogle af de fine rekvisitter, som blev brugt ved optagelserne af TV2-julekalenderens scener i Hirtshals Fyr, som i fortællingen bebos af julehaderen Dr. Schwartz. Tjenestepigens hemmelige juleskab i fyrtårnets køkken har nu fundet vej til Rebildcentret, hvor det er blevet pyntet op igen med lys og den originale julepynt. I velkomstbygningen kan også opleves ”Heksens Værksted”, miniudstillingen om ”Røverne i Himmerland” og den store udstilling om ”Den Kolde Krig” og ”Imens vi venter på Regan Vest”.

Se mere på
www.rebildcentret.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.