2015 var et godt bilår: Danskerne køber flere og større biler

0

Næsten 208.000 nye biler og ca. 540.000 brugte biler blev solgt i 2015. Det gør 2015 til et nyt rekordår for bilhandlen i Danmark. Det viser en opgørelse gennemført af BilBasen og Spar Nord. Blandt de mest populære nye biler var VW UP! Og Peugeot 208, mens det på brugtmarkedet var VW Pasat og Ford Mondeo, der var de mest eftertragtede.

Blandt de nye biler er det fortsat mikro- og minibilerne, der er de mest populære. Til denne kategori hører bl.a. VW UP!, som både indtager første pladsen som den mest solgte nye bil i 2015 og markerer sig blandt de brugte biler, hvor modellen indtager tredjepladsen.

Markedsanalytiker hos BilBasen, Jan Lang, peger dog på, at danskerne generelt er begyndt at købe større og dyrere biler. –Vi har haft en årrække, hvor de helt små biler har været totalt dominerende, og selv om de stadig fylder meget, så ser vi også, at modeller som Ford Focus, VW Pasat og Renault Grand Scenic i stigende grad bliver efterspurgt. Så noget tyder på, at vi igen er begyndt at prioritere plads, komfort og sikkerhed frem for udelukkende at prioritere en lav indkøbspris og lave driftsomkostninger, som er der, hvor de små sparebiler udmærker sig, siger Jan Lang.

Dette synspunkt bakkes op af cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, som hæfter sig ved, at den nye og lavere registreringsafgift på nye biler formentlig vil forstærke tendensen til, at vi køber større og dyrere biler. Ud over lavere registreringsafgift og stigende optimisme blandt bilkøberne peger Jens Nyholm på, at de seneste to års massive prisfald på brændstof også er med til at give luft i bilbudgettet. –Det bidrager til yderligere luft i bilbudgettet, og det vil alt andet lige forstærke vores villighed til at købe de lidt større og dyrere biler, ligesom det vil få andre til at overveje bil nummer to, siger Jens Nyholm.

Share.

Der er lukket for kommentarer.