5G er fremtidens netværk – men hvad ér det egentlig?

0

Du har måske allerede hørt om 5G. Hvis ikke det skulle være tilfældet, så går der ikke længe, før du vil komme til at stifte bekendtskab med ”fremtidens netværk”. Vi befinder os i en spændende tid, hvor vi snart kan byde 5. generation af mobilnetværk velkommen i vores dagligdag. I nedenstående skriv vil vi gennemgå, hvad 5G netværk egentlig er, og hvad det kommer til at betyde for dig i din dagligdag.

Hvad er 5G netværk?

Ganske enkelt er 5G i bund og grund ”bare” den 5. generation af det, som vi i dag kender som vores alles mobilnetværk. De fleste af os kender allerede til både 3G og 4G. Nu er turen kommet til, at 5G skal gøre vores netværk endnu hurtigere, kraftigere og smartere.

Denne nye teknologi har været undervejs længe. Tilbage i 2009 blev de første spadestik taget, og i dag (11 år senere) er man tæt på at kunne brede teknologien ud til forbrugerne via mobilselskaberne i Danmark.

Hvornår kommer 5G netværk til Danmark?

Rygterne svirer og det kan være svært at finde ud af, hvad man bør tro på. Her på redaktionen er vi dog optimister, og ved at have opsøgt flere rygter, kan vi berette om, at mange tendenser peger i retning af, at vi i 2020 kommer til at kunne benytte os af 5G netværk.

5G-netværket kan få enormt stor betydning for, hvordan vi i vores dagligdag kan benytte os af internet på farten. I dag er 4G den hurtigste løsning, når vi skal finde noget frem på telefonen via internettet. Med 5G får vi dog sat turbo på dén forbindelse.

Hvorfor betyder det noget for mig?

Rygterne siger angiveligt, at 5G-netværket kan være helt op til 100 gange så hurtigt, som det vi i dag kalder ”4. generations mobilnetværk”. Det kan være svært at forholde sig til, men der hersker ikke nogen tvivl om, at dette vil kunne mærkes. Derfor benævner vi også 5G med yderst positive vendinger.

Hvis du er vant til eksempelvis at downloade film eller streame serier via et mobilnetværk, så kan du med fordel glæde dig til, at 5G introduceres officielt i Danmark.

I første omgang antages det dog, at det primært vil være erhvervsdrivende og større virksomheder, der får glæde af 5G. Det skyldes den massive investering, der skal foretages i teknologien. Skal man dog tro på rygterne, som svirer indenfor mobilbranchen, så vil der relativt hurtigt blive lavet ganske fordelagtige aftaler til privatforbrugere, der ønsker at forbedre kvaliteten af den daglige færdsel på nettet via mobilnetværk.

Er du i tvivl om, hvorvidt du vil komme til at kunne benytte dig af 5G i din dagligdag? Så tjek dækningskort for hurtigt at danne dig et overblik over, hvor du kan forvente at kunne benytte dig af det nye mobilnetværk.

Share.

Der er lukket for kommentarer.