Åbningsgudstjeneste for Klima Rebild i St. Brøndum Kirke

0

Sognepræst Therese Strand Nielsen havde i lørdags inviteret til gudstjeneste i St. Brøndum Kirke om den gudskabte natur i anledning af Klima Rebild.

Budskabet om at spejle sig i den gudskabte natur med forståelse af vores eksistens i forhold hertil og om menneskers forpligtigelse til med kærlighed at tage vare på naturen blev understøttet af et henførende harpespil og en klangfuld stemme fra Manuela Rauff.

Efter gudstjenesten synliggjorde naturvejleder Søren Risborg og tidligere sognepræst Paul Arnbak budskaberne på en lille gåtur rundt om St. Brøndum Kirke, der dannede den perfekte ramme for naturoplevelse med udsyn fra højdedraget til det snedækkede kildevældshjemsted.

Søren Risborgs indsigt i naturens elementer blev kreativt vekslet med Poul Arnbaks oplæsning af sin mors, Birthe Arnbaks digte. Hvad kirkens kvadre og diger kunne fortælle om klodens livsbetingelser blev fint suppleret med digte, hvori naturen er brugt som udtryk for menneskesindet.

Dette godt komponerede arrangement, som Therese Strand har bidraget med som tyvstart til åbning af Klima Rebild, blev en tankevækkende kickstart til, at hver især skal tage ansvar for klimaudviklingen – om det så er guddommeligt pålagt eller menneskets eksistentielle ansvar for med omtanke og kærlighed at tage vare på kloden.

FOTO: Naturvejleder Søren Risborg og tidligere sognepræst Poul Arnbak fortalte efter åbningsgudstjenesten om klima og natur, med udgangspunkt i kirkegårds-udenomsarealet ved St. BrøndumKirke.

Share.

Der er lukket for kommentarer.