Adm. dir. Jan Werner Jensen, Hydrema, Støvring i finalen som årets ejerleder 2019

0

Den 6. november kårer PwC Årets Ejerleder 2019 i Nordjylland for 16. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der med et klart formål og tydelige værdier går foran og gør en forskel for Danmark ved at skabe vækst og arbejdspladser. De tre finalister i Nordjylland er nu fundet, og blandt dem er adm. direktør Jan Werner Jensen, Støvring-virksomheden Hydrema, med afdelinger og eksport primært af entreprenørmaskineri af enhver slags til det meste af verden. 

Hydrema blev stiftet af Jans far Kjeld Werner Jensen tilbage i 1959, og virksomheden kan således fejre 60 års jubilæum i år.

Øvrige finalister:

Michael Hove – ejerleder i Commentor A/S (Aalborg)

Commentor har siden 2009 hjulpet med digitaliseringen af det offentlige og private Danmark.

Brian Bundgaard, Lars Bartholomæussen, Lars Bo Pedersen, Morten Søgaard og Ole Schou – ejerledere i Jysk Pension (Aalborg)

– De tre finalister er alle eksempler på danske ejerledere, der med succes skaber vækst og udvikling til inspiration og stor betydning for dansk erhvervsliv. Vi ønsker vores finalister i Nordjylland et stort tillykke, og vi ser frem til at hædre dem alle ved regionskåringen, fortæller Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg.

Formål og værdier 

I år sætter vi fokus på formål og værdier, da de spiller en væsentlig rolle for både virksomhedernes omdømme, konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Danske familieejede virksomheder er gode til at skabe vækst – også sammenlignet med udlandet. Det er bl.a. fokus på formål og værdier, der ligger til grund for dette: – Når vi spørger ejerlederne, hvad baggrunden er for deres succes, svarer de, at deres virksomhedsværdier og et klart formål er afgørende, forklarer Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg.

Jakob Ullegård, markedsdirektør i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema som en væsentlig faktor for ejerledernes evne til at skabe vækst og udvikling: – Det er svært at sætte retning, hvis man ikke kan forklare sig selv og andre, hvorfor man er i gamet. En klar retning og et veldefineret værdigrundlag gør det så meget lettere at skabe fremdrift – dels internt i virksomheden, men såmænd også i forhold til samfundet omkring os. Derfor er det afgørende for virksomhedens evne til at skabe vækst, udvikling og succes.

Kort om Jan Werner Jensen:

I indstillingen af Jan Werner Jensen til finale-runden fremhæver arrangørerne: 

Jan Werner Jensen – ejerleder i Hydrema Holding ApS (Støvring)

Hydrema Holding er stiftet i 1959 af Jan Werner Jensens far. Virksomheden leverer entreprenørmaskiner og servicekontrakter af 3 års varighed til kunderne. Dette er med til at sikre en stabil indtjening og en god kundeservice. Hydremas vision er at udvikle og producere hydraulisk entreprenørmateriel til den del af markedet, der efterspørger den højeste effektivitet og komfort samt det mest driftssikre og miljørigtige udstyr.

Jan er uddannet ingeniør og formår at stille det rigtige hold og sørge for, at medarbejderne har en ansvarsfølelse og er med til at træffe vigtige beslutninger. Jan har overtaget Hydrema fra sin far, udviklet og vækstet virksomheden, samtidig med at han har opretholdt og udvidet medarbejderstaben. Jan har formået at fastholde virksomhedens DNA under et generationsskifte med en anden ledelsesstil end sin far. Han anser medarbejderne som det vigtigste aktiv i virksomheden, og det betyder meget for ham, at virksomheden bliver ved med fortsat at have base i Danmark. Han er stolt over at kunne skabe danske arbejdspladser og derigennem yde et samfundsmæssigt bidrag. Ved siden af sin ejerlederpost er Jan formand for Forsvarsindustrien og ansætter veteraner i sin virksomhed for at være med til at hjælpe disse videre i livet.

Share.

Der er lukket for kommentarer.