Berejst lærling belønnet med diplom og jubilæumslegat på 10.000 kr.

0

Landbrugsmaskinmekaniker Jesper Bach Nielsen fra SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S har både været i Afrika og Australien og arbejde med sit fag, og nu har han også modtaget Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat.

Formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen sagde ved overrækkelsen blandt andet: -Kære Jesper. Du har gennem hele din læretid vist stor flid og engagement. Du har udført alle opgaver med stor omhu og har sat en ære i at gøre dit arbejde perfekt, og du har aldrig stået tilbage for at yde en ekstraordinær indsats. På det menneskelige plan er du altid positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Og så udstråler du energi og glæde og har altid haft plads til at tænke positivt om andre, og derfor er du også vellidt blandt dine kollegaer. Nu havde jeg selv den store fornøjelse at møde dig i Tanzania i 2017 – og jeg tror helt sikkert, at der kom nogle fantastisk gode minder med hjem fra den tur.

Jesper bekræfter, at der er mange gode minder fra Tanzania turen og fortæller: – Jeg blev virkelig glad og stolt over at blive tilbudt at være en af fire lærlinge, som skulle til Tanzania i praktik i 5 uger.

– Vi oplevede utrolig mange spændende ting dernede. Det, der overraskede mig mest, var nok, at de ikke arbejdede så effektivt, som vi gør i Danmark. Der var fx kun 3 værktøjskasser til ca. 20 mand, så der gik meget tid med at vente på, at vi kunne få det værktøj, vi skulle bruge til at løse opgaverne. Men de er virkelig flinke dernede. Vi startede lidt som tilskuere, og de skulle lige se os an i forhold til, hvad vi kunne finde ud af. Der gik dog ikke lang tid, før de så hvad vi kunne, og så ville de også gerne lære af os, selvom vi stadig var lærlinge. Jeg føler faktisk, at vi gjorde en forskel, og det er da en god følelse.”

Jesper har ved flere lejligheder holdt foredrag om sine oplevelser i Tanzania. Han har blandt andet været en tur i København og holde foredrag for Ulandssekretariatet: – Jeg synes, det er rigtig sjovt at komme ud og fortælle om, hvad vi har oplevet, og det vil jeg meget gerne gøre noget mere, siger Jesper.

– Jeg har jo været enormt heldig her hos SUMAS, at de har givet mig lov til at tage af sted, og at jeg har kunnet komme tilbage til mit job her. Det betyder virkelig meget at få lov til at leve nogle drømme ud og så have det her at komme tilbage til. Der er faktisk ikke noget bedre, end at komme på arbejde her hos SUMAS hver dag – og kunne man arbejde 12 timer om dagen, ville det bare være dejligt, smiler den 21 årige landbrugsmaskinmekaniker..!

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år fire legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan.

Hver legatmodtager får – ud over æren og et diplom – også 10.000 kr.

FOTO:  Fra venstre ses formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen, legatmodtager Jesper Bach Niel-sen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, indehaver af SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S Karsten Nielsen og værkfører hos SUMAS Jens Asp.

Share.

Der er lukket for kommentarer.