Billigste A Kasse

0

Den nuværende situation er ikke nem for de personer, der lige nu er usikre på deres arbejdssituation. Nogle er allerede blevet fyret fra deres arbejde, mens andre er i en meget usikker situation, hvor der hver dag kan komme dårlige nyheder ind ad brevsprækken. Derfor er det nu ganske relevant at kigge på, hvad en a-kasse kan gøre for en. Selvom der skal optjenes anciennitet, før en a kasse kan bruges, så er det stadig vigtigt allerede nu at sætte sig ind i, hvad man kan med en arbejdsløshedskasse.

Mange danskere er ikke medlem af en billig a-kasse endnu. Det er ærgerligt, da det godt kan have en del fordele at være medlem af en arbejdsløshedskasse – især i en situation som den nuværende, hvor der er stor usikkerhed omkring jobsituationerne rundt omkring.

Kan det betale sig at blive medlem af en billig a-kasse?

Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at den billigste a kasse kan være mindst ligeså god som den dyreste. Reglerne for udbetaling af dagpenge er de samme, og derfor er det ikke dét, du får lov til at betale for ved den billige a-kasse kontra den dyre. Det er derimod de ekstra services, du måtte finde relevante.

Nogle af de services, man ofte kan få med, når man tilmelder sig en dyrere arbejdsløshedskasse er følgende:

  • Du får ofte ekstra uddannelse i form af kurser
  • Arbejdsrelevante foredrag
  • Hjælp til at skrive et godt CV
  • Hjælp til jobsøgning
  • Andre fordele

Er ovenstående vigtigt for en, så kan man med fordel kigge efter både billige og dyre a-kasser. Er man derimod ligeglad, og vil man blot sikre sig anciennitet nok til at kunne optjene dagpenge, så kan man med fordel gå efter den billigste a-kasse.

Er det en god idé at blive medlem i en a-kasse?

Der kan være mange forskellige svar til dette spørgsmål. Kan man godt lide at have ro i maven, og er man en anelse usikker på sin jobsituation, så kan det give rigtigt god mening at være medlem af en a-kasse. Er man derimod iværksætter, hvor der gælder nogle meget strikse regler for, hvornår man kan få dagpenge, så er situationen måske en anden.

Det er derfor utroligt svært at komme med et definitivt svar på, om det er en god idé at blive medlem af en a-kasse eller ej. Man bør i stedet kigge på, hvad ens behov er, og hvad præferencerne til akasser er.

En arbejdsløshedskasse er først god at have, den dag man står uden et arbejde – netop derfor har mange danskere svært ved at beslutte sig omkring at blive medlem af en, mens de er i arbejde. Det er naturligvis forståeligt, om end vi håber på, at denne artikel kan være med til at give lidt inspiration til de tanker, man med fordel kan gøre sig, inden man beslutter sig.

Kan en a-kasse som studerende betale sig?

Når man er studerende, så kan man med fordel tilmelde sig en arbejdsløshedskasse. Det koster som hovedregel ikke noget, og man er endvidere sikret, at man kan få dagpenge, hvis ikke man kommer i job lige efter uddannelsen er færdig. Derfor er det også langt de fleste studerende, der vælger at tilmelde sig en arbejdsløshedskasse, mens de studerer. Det kan være rart at vide, at der er et sikkerhedsnet, når man pludselig står uden sin SU og skal finde et arbejde. Jobsøgning efter en uddannelse er færdig kan sagtens være en udfordring, og derfor anbefales det også af de fleste, at man sørger for at tilmelde sig en a-kasse mens man er studerende.

Share.

Der er lukket for kommentarer.