Børnefødselsdag: Fødselsdagstog og andre skønne traditioner

0

Børnefødselsdage er fyldt med traditioner, som sjældent ændrer sig. Skattejagten er obligatorisk, og det samme er fødselsdagstoget ved mange børnefødselsdage. Vil du være sikker på, at børnefødselsdagen bliver helt efter bogen, følger her en række faste børnefødselsdagstraditioner.

De fleste husker de fødselsdage, de enten deltog eller var hovedperson i, da de var børn. Børnefødselsdagen er en traditionsrig begivenhed, som helst skal være, som den altid har været – uanset om det er børnefødselsdag for kammeraterne i børnehaven eller skolen, eller om det er en børnefødselsdag for familien.

Traditionerne er i sidste ende dét, der gør en børnefødselsdag til en børnefødselsdag. En helt speciel dag, hvor fødselaren er i centrum og får sine ønsker opfyldt – gerne ledsaget af masser af boller, slik og andre søde sager, som er forbeholdt særlige begivenheder.

Fødselsdagstoget er en fantastisk gave til de små

Et fødselsdagstog i træ er en populær gave til de mindste børn. Det er en hyggelig tradition, som kan følge dit barn i mange år fremadrettet, hvorfor den også egner sig som dåbsgave. Fødselsdagstoget vil helt sikkert bringe glæde ved fødselsdagsbordet, da det skaber en hyggelig atmosfære.

Børn elsker fødselsdage, og med fødselsdagstoget er det muligt at gøre fødselsdagssangen til en hyggelig tradition, når toget kommer kørende med barnets nyerhvervede alder til tonerne af gæsternes lykønskninger.

Mange vælger at give deres barn et fødselsdagstog i fødselsdagsgave, når han eller hun fylder 1 år. De fås i mange forskellige udgaver, men især fødselsdagstoget i træ er blandt de mest populære udgaver.

Hvad skal du servere til børnefødselsdagen?

Der er forskel på, om du arrangerer en børnefødselsdag for vennerne fra børnehaven eller skolen, eller om du holder fødselsdag med familien – og det stiller forskellige krav til maden. Skal familien deltage, er boller og lagkage oplagt.

Hvis der er tale om en begivenhed, hvor legekammeraterne deltager, er det en fordel at servere noget nemt, som alle børn (selv de mest kræsne) kan lide. Her er pizzasnegle, pølsehorn og lignende gode bud, da det er nemt at lave og ikke sviner.

Aktiviteter til børnefødselsdagen

Det er vigtigt, at der er nogle aktiviteter i løbet af dagen – især hvis der er tale om en fødselsdag for venner og legekammerater. Der er naturligvis skattejagten, som er obligatorisk til de fleste børnefødselsdagen.

Typisk vil børnene skulle igennem forhindringer, før de kommer til skatten. Det kan være forskellige gåder, de skal løse, eller mindre aktiviteter, de kan tage sig til. Herudover kan det være praktisk at arrangere en rundbold- eller stikboldturnering eller lignende, som kan beskæftige børnene, indtil maden er serveret.

Share.

Der er lukket for kommentarer.