Bronzemedaljer til Bakkehuset ved DM-finalerne i høvdingebold

0

5.A fra Bakkehusene i Bælum/Blenstrup ydede en flot indsats ved finalerne om Danmarksmesterskabet i høvdingebold i Ballerup: Foruden bronzemedaljerne fik eleverne en lang række uforglemmelige oplevelser med hjem.

5.A i Bakkehusene vandt både bronze og en førsteplads i Instagram-konkurrencen, men vigtigst af alt –sådan en oplevelse styrker sammenholdet blandt elever, forældre og lærere. Derudover mødte 5.A også 5. klassen fra Støvring, som vandt over dem i de regionale finaler – ikke på banen, men i en bordfodbold-dyst om aftenen, så det styrker også sammenholdet på tværs i Rebild Kommune, fortæller Pia Elberg, formand for bestyrelsen i Bakkehusene.

En flot optakt

Den største sejr var allerede vundet inden afrejse, fordi forældrene var hurtige til at mødes og finde løsninger, da holdet overraskende kom blandt de tre bedste nordjyske hold. Tre forældre meldte sig hurtigt som chauffører og holdleder, og andre forældres kontakter til lokale sponsorer betød, at den enkelte elev kunne komme med for blot 200 kr. fordi madpakker, færgebilletter, benzin og trøjer blev sponsoret.

Helt uforglemmeligt

Det blev en uforglemmelig oplevelse for 5.A.

Da de to første kampe var vundet, steg selvtilliden, og da pladsen i finalen kom i hus, steg stemningen. Stillingen i kampen om bronzemedaljen blev rapporteret via facebook, så der var stor jubel i både Ballerup og Blenstrup, da Bakkehusene vandt kampen.

Alle elever aktiveret

Der er kun syv elever på banen i en kamp, så der er også arrangeret andre konkurrencer for at aktivere alle børn.

Instagram-konkurrencen gik ud på at formidle ”fairplay” i billeder, så to elever havde travlt med at finde gode motiver som vha. tekniske finesser kunne formidle temaet.

Gevinsten var en kæmpe chokoladekage til klassen, så alle var mætte, da de startede hjemrejsen sidst på eftermiddagen.

Surprise-party

Forældrene i Blenstrup fik hurtigt arrangeret ”surprise-party”, så da 5.A kørte ind i skolegården om aftenen blev de mødt af flag, dyttende biler, forældre, søskende og lærere. Inde i samlingssalen var der klapsalver og forplejning sponsoreret af Kims og klapsalver.

Klasselærer Karina holdt tale for de glade børn, og der blev vist fotos fra turen på storskærm, så vinderne fik gang i at fortælle de mange fremmødte om de mange oplevelser på turen.

FOTO: 5.A fra Bakkehusene, Bælum/Blenstrup, med bronzemedaljerne fra Danmarksmesterskaberne i høvdingebold.

Share.

Der er lukket for kommentarer.