Buderupholm Dambrug indviet i ny, miljøvenlig udgave

0

Det var en festdag i fredags, da direktør Flemming Christensen kunne byde velkommen til en voldsom masse mennesker, som ville se og deltage i indvielsen af det nye, moderniserede og rollemodel-miljøvenlige dambrug mellem Støvring og Gl. Skørping.

De omkring hundrede tons ørreder, Buderupholm Dambrug forventes at producere årligt, skal primært bruges som sportsfisker-ørreder i put & take-søer forskellige steder på Danmarks-kortet, inklusiv i to nyanlagte put & take-søer på den anden side af Buderupholmvej, lige over for dambruget.
Og det er ikke ”kun” de velkendte regnbueørreder, men også KILDEØRREDER, GULDØRREDER, TIGERØRREDER og BÆKØRREDER, der skal klækkes og opfodres i det avancerede anlæg, som får vand direkte fra sin egen naturlige kilde i området.
Affaldsstoffer fra ørredproduktionen bundfældes, opsamles og sendes til produktion af biogas, hvorefter vandet ledes ud i Lindenborg Å i ilt-beriget udgave.

FOTO: Direktør Flemming Christensen, ejer og idémand bag genetablering af det lukkede Buderupholm Dambrug i en ny, moderne og miljøvenlig udgave, i hyggelig snak med tv-doktor Peter Qvortrup Geisling, som i sin tale glædede sig over de store fremskridt for barndommens fiskevand, Lindenborg Å.

Share.

Der er lukket for kommentarer.