”By-orientering” – endnu en nyhed fra Rold Skov Orienteringsklub, – for ALLE!!

0

Rold Skov OK præsenterer med initiativet ”By-orientering” igen en nyhed.

Og vel at bemærke en nyhed, som skal synliggøre orienteringsløb i endnu højere grad!

Normalt forbinder man orienteringsløb med at finde poster langt inde i skoven, men det ændrer Rold Skov Orienteringsklub nu på med den spændende nyhed. 

Et helt nyt koncept for orienteringsløb i byer og på offentlige steder, som skal præsentere orienteringsløb på en ny og meget mere synlig måde.

Fire løb for alle uanset løbeerfaring i løbet af sommeren 2019

Rold Skov OK lægger op til i alt fire byorienteringsløb hen over sommeren i år. Ved alle fire løb vil der være mulighed for, at også folk uden kendskab til orienteringsløb kan deltage og lære, hvordan man finder poster i deres egen by. 

En sport i rivende udvikling – også i Rebild Kommune

Idéen til byorientering kommer fra Dansk Orienterings-Forbund, som ønsker at synliggøre orientering over for endnu flere. 

Orienteringsidrætten er netop nu inde i en rivende udvikling med stor medlemsfremgang mange steder i landet, herunder også i Rebild Kommune. 

Derfor er det nærmest en selvfølge, at Rold Skov OK også går med i initiativet. Konkret kommer de fire arrangementer til at foregå i Støvring, Terndrup og Skørping, sidstnævnte med to løb.

Alle kan deltage i byorientering

By-orientering foregår med moderne og præcise kort, som er lette både at forstå og læse, og posterne vil stå tydeligt og synlige. Dermed kan alle nemt finde rundt uden særligt forhåndskendskab, udover at deltagerne naturligvis er godt kendt i deres egen by. 

Gennem byorientering vil man opleve en rundtur i byen på en helt ny og anderledes måde, og måske se nogle steder, man ikke kendte i forvejen. 

Alle kan være med uanset fysisk formåen, ligesom klapvogne og barnevogne også er velkommen.

Til alle by-orienteringsløbene vil der være instruktører fra klubben tilstede, således at alle kommer godt i gang.  

En del af Skørping by-jubilæum

Rold Skov OK har planlagt, at et af by-orienterings-løbene skal afvikles i Skørping samme dag, byen planlægger 150 års byjubilæum. – Vi ved godt, at planerne for byjubilæet ikke er helt fastlagt endnu, men vores ambition er at bidrage til totaloplevelsen, ved netop at tilbyde en tur rundt i jubilæumsbyen med et kort i hånden, fortæller Walther Rahbek fra Rold Skov OK. Han er både orienteringsklubbens initiativtager til arrangementerne, og også formand for Dansk Orienterings-Forbund, så han kender både intentionerne bagved og værdien af synlighed. 

– Og vi vil netop gerne bringe orienteringsløb helt ud blandt borgere, som umiddelbart ikke har noget forhåndskendskab til denne pragtfulde sport, slutter forbundsformand Walther Rahbek fra Rold Skov Orienteringsklub. 

Her er løbsdatoerne:

Onsdag den 5. juni i Støvring ved Gymnasiet (Grundlovsdag) 

Søndag den 16. juni i Skørping på Markedspladsen

Søndag den 25. august i Terndrup ved Hallen

Onsdag den 18. september i Skørping på Torvet (Byjubilæum)

Share.

Der er lukket for kommentarer.