Undgå besøg af byggetyve

0

Det er højsæson for husrenoveringer, vedligeholdelse og andre praktiske opgaver i, på og omkring huset. Desværre er der god grund til at give anvisninger på at opbevare sine byggematerialer sikkert og dermed forhåbentlig undgå besøg af byggetyve.

– Vi oplever desværre, at byggematerialer og -tilbehør bliver stjålet fra garager, carporte og skure. Det er rigtig ærgerligt, at et spændende byggeprojekt bliver forsinket, fordi materialerne er væk, og det bliver ekstra surt at få startet op på de vedligeholdelsesopgaver, man havde planlagt, siger Bente Nielsen fra GF Aalborg.

Skjul materialerne..!

Selv om man aldrig kan sikre sig 100% mod tyveri, er der nogle forholdsregler, man kan tage, som mindsker risikoen for at få besøg af ubudne gæster. 

Det handler om at gøre, hvad man kan for at forebygge tyveri. 

Fx kan det være en idé at dække byggematerialer til med presenninger, køre bilen hen foran de udsatte ting eller låne naboens carport til opbevaring.

I det hele taget forsøge at sætte materialerne så langt ude af syne for forbipasserende som muligt, og her er det klart, at en stor parcelhusgrund giver bedre muligheder for at skjule materialet end et lille byhus.

Få styr forsikringen

Der er store forskelle på forsikringer og deres dækninger, når det kommer til byggematerialer. 

Det kundeejede GF Forsikring har fx en husforsikring med udvidet dækning, som dækker tyveri af udvalgte byggematerialer fra både carporten og skuret. 

Husforsikringen er kåret som ”Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Man bør tjekke, hvordan ens forsikring dækker tyveri, og eventuelt kontakter sit selskab, hvis man tvivl, om man har sikret sine byggematerialerne godt nok. Det kan være, at forsikringsselskabet vælger at notere på policen, at man er i gang med et større byggeprojekt.

– Det er en rigtig god idé, at man som husejer får tjekket sin forsikring og finder ud af, hvordan man er dækket, hvis der kommer ubudne gæster forbi. 

Samtidig skal man som nævnt også lige tænke sig om i forhold til, hvor man opbevarer sine byggematerialer, så man forebygger tyveri, slutter Bente Nielsen fra GF Aalborg.

Med andre ord: Sørg fx for hurtigst muligt at få byggematerialerne væk fra området ned imod fortovet, hvor byggemarkedet typisk har læsset dem af ved leveringen..!

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.