Carl Nielsen’sk vellyd åbner Rebildcentrets velkomstbygning

0

Ejeren af Rebildcentret, Niels Moes, runder på fredag den 29. maj en vigtig milepæl i realisering af drømmen om et levende kultur- og oplevelsescenter midt i Himmerlands dejligste natur. Det sker med indvielsen af Rebildcentrets nye velkomstbygning, og det sker med manér, idet det kendte og dygtige Als – Øster Hurup Kirkekor opfører den jubilerende fynske komponist Carl Nielsens pragtværk ”Fynsk Forår” i Thingbæk Kalkminer i umiddelbar tilknytning til Rebildcentret.

Thingbæk Kalkminer med Bundgaards skulpturmuseum har betaget gæster gennem 80 år. ”Danmarks mest særprægede museum” vil fortsat være central blandt centrets tilbud, som øges nu, hvor den nye bygning tages i brug for alvor.

Og så er det GRATIS! Det er her i minens dyb, at både velkomstbygning, museets jubilæum og Carl Nielsens 150 års fødselsdag fejres med gratis minikoncert ved 32 sangere fra Als – Øster Hurup Kirkekor, der meget passende fremfører nationalkomponistens ”Fynske forår”. Det sker fredag den 29. maj kl. 17.  Efter sangen i dybet kan den nye velkomstbygning tages i øjesyn. Det er denne dag også ganske gratis.

Hekseværksted   I centret kan man se, hvordan Dannie Druehyld har indrettet sig i heksens eget værksted.  Man kan se en udstilling om billedhuggeren Anders Bundgaard, som indrettede museet i minerne til sine egne værker for 80 år siden.  Man kan se en miniudstilling om Den Kolde Krig, som er Rebildcentrets nyeste fokusområde. Og man kan få et indtryk af  bygningens mange anvendelsesmuligheder med biograf, køkken og café.

Natur-genopretning Udenomsarealerne bliver i øjeblikket gjort færdig med fiskebassin, opholdsarealer og udvidelse af parkeringspladsen. Samtidig arbejdes der på etablering af en ny passage under Rute 180 (Hobrovej), som skal føre vand fra bassinkilden bag centret til Lindenborg Å. Vandløbet føres her tilbage til sit oprindelige løb direkte til Nybro, således som det fremgår af gamle kort fra 1925. Passagen skal også sikre, at både dyr og mennesker kan komme sikkert til og fra Rebildcentrets arealer vest for hovedvejen, hvor der bliver afmærket 8 km natursti,  der således forbindes med stisystemet i Gravlevdalen og Rebild Bakker.

Masser at se på Der er lige i øjeblikket livlig aktivitet i og omkring Rebildcentret og en masse at se på for gæsterne, som vil være med til at fejre, at den nye velkomstbygning nu åbner – sådan for alvor.

Ejer af Rebildcentret Niels Moes med skitser og tegninger til færdiggørelsen af hele det imponerende projekt, som også bidrager til naturgenopretning af bl.a. Lindenborg Å.

Ejer af Rebildcentret Niels Moes med skitser og tegninger til færdiggørelsen af hele det imponerende projekt, som også bidrager til naturgenopretning af bl.a. Lindenborg Å.

Share.

Der er lukket for kommentarer.