Natur og kultur løber hånd i hånd til Guldbæk Event

0

Fredag den 5. og lørdag den 6. juni er der musik, kunst og motion i Guldbæk. Lørdagen byder på 5 års jubilæum for Guldbæk Festival. Festivallen er en festival for børn og unge. Der bydes på ikke mindre end 10 timers open air koncert med lokale aktører i alle aldre. I løbet af dagen vil også ”Lille Nørd” indtage scenen. Fredag vil der være premiere på det nye Guldbæk Løbet. Løbet går af en naturskøn og varieret rute, og der kan vælges mellem flere distancer. Dagen byder desuden på lækker mad, kunst og musik for både løbere og tilskuere.

Tilbage i marts måned fik Guldbæk overrakt Landsbystafetten. De 50.000 kr., der følger med, er blandt andet blevet brugt til at finansiere det nye Guldbæk Løbet. Løbet finder sted første gang Grundlovsdag, fredag den 5. juni. Der er otte forskellige distancer/ruter at vælge imellem. De fleste går via veje og stier, hvoraf de to er korte, børnevenlige distancer. Har man taget hunden med, kan man tage ”Trampeturen”, som har en længde af 5 km. For de drevne er der mulighed for at løbe enten en kvart eller en halv maraton enten via vej og sti eller gennem kuperet terræn. Uanset hvilken rute, der vælges, så skulle man efter sigende få rig mulighed for at opleve både landsbyen og den smukke natur, som omkranser Guldbæk. Før, under og efter løbet vil der være mad, musik, kunst og aktiviteter på pladsen. Arrangørerne håber, at løbet kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Festival for femte år i træk

Dagen efter det nye Guldbæk Løbet fejrer Guldbæk Festival 5 års jubilæum. Festivalen er en familievenlig begivenhed, med masser af underholdning for børn og unge. Forud for festivalen oplyser en af arrangørerne, at festivalens primære formål er at inspirere børn og unge til selv at begynde at spille musik. Derfor bestræber Guldbæk Festival sig på at have et bredt spektre af musikgenrer. De optrædende er unge, talentfulde musikere – primært fra lokalområdet. Udover 10 timers open air livemusik vil der være hygge og aktiviteter på pladsen for alle aldre. Til Guldbæk Festival optræder også musikkunstneren og rapperen Musse samt Anders og Katrine, som de fleste børnefamilier kender fra programmerne ”Lille Nørd”. Festivalen afsluttes med mad og musik i et stort festtelt, som er opstillet til lejligheden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.