DBA – Din guide til Den Blå Avis

0

Den Blå Avis, blot kaldet DBA, er Danmarks største formidler af køb og salg mellem private. Selskabet blev oprindeligt stiftet af Jac Nelleman i 1981. Efter første udgivelse indtrådte Karsten Ree som partner. I dag er DBA dog ejet af amerikanske eBay.

Ejerskabet blev overdraget til eBay i forbindelse med deres opkøb af Den Blå Avis d. 6. oktober 2008. Dette køb omfattede både dba.dk og bilbasen.dk. Den samlede pris beløb sig til 2,1 milliarder kroner.

I dag har dba.dk mere end 1.200.000 unikke besøgende pr. måned. Derfor er det – uden tvivl – landets største handelsside for privat.

Hvad er DBA?

Som angivet herover, er DBA en handelsside for private. Der sælges alskens typer produkter på Den Blå Avis. Faktisk er der ikke nogen begrænsninger for, hvad du kan sælge. Den Blå Avis sælger dog ikke selv produkter, men er blot formidler af køb- og salgsannoncer.

DBA

Et skærmbillede af hvordan DBA ser ud

Hvad koster det at bruge DBA?

Du bestemmer faktisk selv, hvad det skal koste. Derfor kan det være helt gratis at oprette DBA annoncer. Du får dog ikke samme mængde eksponering på dba.dk, hvis du vælger en gratis annonce. Ønsker du at få større eksponering, og dermed bedre forudsætninger for at sælge dit produkt, koster det penge.

Som udgangspunkt har du tre valgmuligheder. Disse valgmuligheder adskiller sig i forhold til den mængde af eksponering, der følger med. Det er følgende tre muligheder, du kan vælge mellem:

  • Premium (99 kr.)
  • Standard (59 kr.)
  • Budget (29 kr.)

Derfor afgør du selv, hvor meget du vil betale, når du sætter din vare til salg. De fleste vælger blot at oprette en gratis annonce. Det betyder dog, at der kun er få, der betaler for den yderligere eksponering, hvorfor du ikke konkurrer med mange om topplaceringerne.

I nogle tilfælde er det derfor værd at overveje, om du bør betale for yderligere eksponering. Du er i hvert fald garanteret, at din annonce får et større antal visninger på denne måde. Det eneste rigtige svar til, hvad koster en annonce på DBA er, at du selv afgør prisen.

Hvordan sælger man på DBA?

En af årsagerne til, at dba.dk har fået massiv succes er, at det er nemt at sælge dine vare på siden. I dag er det end ikke nødvendigt at bruge en PC. Du kan blot bruge din smartphone til formålet. Den Blå Avis har nemlig udviklet en app, der kan downloads til iOS og Android, som kan bruges til dette formål.

Derfor er det nemmest at bruge denne app, når du skal oprette annoncer. Du føres gennem alle nødvendige skridt, før du kan offentliggøre din annonce. Derved glemmer du ikke noget, der kan have indvirkning på din annonces kvalitet. Som udgangspunkt er det dog blot følgende skridt, du skal igennem.

  1. Angive en titel for din annonce
  2. Tilføj billeder af den vare, der skal sælges
  3. Vælg en eller flere kategorier, som din vare passer i
  4. Skriv en god beskrivelse af varen (des bedre beskrivelse, desto større sandsynlighed for salg)
  5. Vælg varens stand (vær realistisk og oprigtig her)
  6. Fastsæt en pris, der er realistisk ift. varens stand, alder mv.
  7. Offentliggør din annonce

Som det ses herover, er det nemt at sælge sine brugte varer på DBA. Hvis du længe har ønsket at rydde lidt op i gemmerne, er dette en ideel måde at sælge dine ting på.

Du kan sælge stort set alt på DBA.dk

Det er de færreste ting, der ikke kan sælges på DBA.dk. Da eBay ejer både Bilbasen og DBA, er der endda en synkronisering mellem de to sider. Det medfører, at der ligeledes er mange biler til salg på siden. Hvis du har i sinde at købe eller sælge en brugt bil, er det altså på DBA biler er at finde.

Det er dog ikke kun biler, der kan sælges på deres markedsplads. Det er stort set alt, du kan komme i tanke om. Der er dog også varer, der ikke må sælges på deres webside. Du er dog kun begrænset på dette punkt, hvis der er tale om ulovlige vare. Foruden sådanne varer, kan du sælge alt mellem himmel og jord på dba.dk.

Det er danskernes foretrukne handelsportal

Der findes flere andre steder på nettet, hvor du kan handle med dine brugte vare. Der er dog ingen af dem, der er af samme kaliber som dba.dk. Det har i mange år været danskernes foretrukne handelsportal – og er det stadig. Det er af denne grund, at der altid er flere millioner aktive annoncer på portalen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.