De sveder i en god sags tjeneste: Klovneløb i Støvring 6. juni

0

Lørdag den 6. juni er der for første gang klovneløb i Støvring. Klovneløb er et anderledes motionsløb. Det koster et lille gebyr at deltage, men hovedparten af beløbet går direkte til de danske hospitalsklovne. Hospitalsklovnene besøger børneafdelingerne, hvor de er til stor hjælp og glæde for de indlagte børn. Klovneløbet er et socialt familieløb, hvor alle kan være med.

Runners DK står bag klovneløbet i Støvring. – Vi så et opslag på Facebook om, at man kunne tilmelde sig som arrangør, og det gode projekt ville vi gerne støtte, forklarer Mark Lauersen, som er CEO og founder ved Runners DK. Løbet i Støvring finder sted lørdag den 6. juni. I alt er der 48 klovneløb fordelt over hele landet. Løbene afvikles på forskellige datoer i maj og juni måned. P.t. er Støvring blandt de klovneløb, som har flest tilmeldte. – Der er gået lidt sport i det. Det kunne jo være fantastisk, hvis lille Støvring blev byen med flest deltagere, udtaler Mark Lauersen. -Vi har tilmeldte løbere fra både Aalborg, Hadsund, Aarhus, Randers, og en mængde andre byer, tilføjer han.

Hospitalsklovne2

Rigtige mænd

Det er med andre ord et arrangement, som folk gerne vil køre langt efter. Om det er deltagelsen af DR’s rigtige mænd, der gør udfaldet, vides ikke. –Lindy, Palle og Jonas har sagt ja til at være ambassadører for klovneløbet her i Støvring. På dagen er de klar med high fives og selfies med deltagerne, fortæller en glad Mark Lauersen. Dagen efter klovneløbet skal de rigtige mænd deltage i en Xterra i Aarhus. Dette har tidligere været omtalt i Vores Avis i forbindelse med et portræt af Lindy Aldal fra Støvring.

 

For hele familien

Runners DK håber, at kunne gøre klovneløbet i Støvring til en årligt tilbagevendende begivenhed. Alt tegner da også til, at løbet bliver en succes. Der er mange tilmeldte allerede nu. Derudover har klovneløbets debut i Støvring mødt stor opbakning fra lokalsamfundet. Mark Lauersen fortæller, at de allerede har fået sponsoraftaler om levering af frugt og vand m.m. til de mange deltagere. Derudover har både Karensmindeskolen og Bavnebakkeskolen delt begivenheden på deres forældre-intra. Runners DK arbejder på også at få en hoppeborg og andre faciliteter til målområdet, så familier kan få en hyggelig formiddag også efter løbeturen. Alle børn, der deltager i løbet, får en klovnenæse og en medalje. Selve løberuten er 2,5 km, så alle kan være med. Det er tilladt at gå turen fremfor at løbe, og de friske må gerne tage flere omgange. Deltagelse koster et lille gebyr, hvoraf hovedparten går til Hospitalsklovnene. Runners DK har valgt, at den del af administrationsgebyret, som de modtager, også bliver sendt direkte videre til klovnene. –Vi vil gerne støtte den gode sag, så det skal vi ikke have penge for at arrangere, siger Mark Laursen.

Hospitalsklovne

Deltagelse i klovneløbet støtter hospitalsklovnenes arbejde. En vigtig indsats, ikke mindst på de sygehuse, hvor børn med alvorlige sygdomme er indlagt. Det kan familien Green fra Aalborg tale med om. I 2012 fik deres søn, Victor, konstateret kræft, og familien var i lange perioder indlagt på børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus. – Det er svært at sige præcist, hvad klovnene gjorde, indleder Lena Green, der er mor til Victor, der i dag er en sund og rask dreng. Især et ord går dog igen, da hun fortæller om klovnene: Pusterum. Hospitalsklovnene er der både for de indlagte børn og deres forældre. Hospitalsklovnene har været gode til at sprede tankerne, skabe mere liv på afdelingen og få børnene til at grine. . –Mange har svært ved at forstå, at man kan grine så meget på et sted, hvor det er så alvorligt, siger Lena Green eftertænksomt. Klovnene er dog ikke udelukkende spasmagere, de er gode til at fornemme situationen. – Klovnene kan jo også tage næsen af og tale alvorligt, hvis det er det, der er brug for, forklarer Lena Green.

Victor

Victor og Angus

Da Victor, første gang var indlagt i Skejby var han lidt bange for hospitalsklovnen ”Angus”, men efterhånden udviklede de et særligt bånd. Lena Green fortæller om to episoder, hvor ”Angus” har gjort en stor forskel for Victor – og resten af familien. I forbindelse med sin behandling skulle Victor have høstet stamceller, hvor han skulle forholde sig roligt og blive i sengen i 5-6 timer. Hospitalsklovnene ”Angus” og ”Theodor” sad hele dagen hos Victor, for at underholde ham og fjerne hans fokus fra det, der skete. På et senere tidspunkt var Victor i isolation (en nødvendighed i forbindelse med behandlingen). Da havde ”Angus” købt en stor, fjernstyret, flyvende fisk, som kunne flyve en tur ind i isolationslokalet til morskab for Victor og hans forældre. – Det er rigtigt dejligt, at de kan være der, når man selv er presset som forælder, siger Lena Green.

Forskellige funktioner

Lena Green oplevede, at de små børn brugte klovnene som erstatning for legekammerater. Når man som barn er indlagt, så er man væk fra vennerne, og der er ikke mange at lave sjov og ballade med. Klovnene kunne finde på at lave sjov med sygehustingene, f.eks. tage en brækpose på som hat, så børnene fik et mere afslappet forhold til alt det fremmede og til tider skræmmende, de mødte på sygehuset. De lidt ældre børn og teenagerne brugte klovnene som fortrolige.– Det er ikke alt, der er let at sige til en bekymret far eller mor. Så er det måske lettere at tale med ”Angus” om sine tanker, vurderer Lena Green. På kræftafdelingen i Skejby var klovnene desuden kokke en gang om ugen. Hver onsdag blev der lavet sjov mad, f.eks. kæmpeburger eller engelsk teselskab. Både for at adsprede børnene og måske få dem til at spise lidt mere end ellers. Nogle er måske skeptiske overfor hospitalsklovnene, men til dette siger Lena Green: – Det var rigtigt godt, vi ville ikke have undværet det!

Fakta-Boks

Siden artiklen blev sendt til tryk, har Mark Lauersen oplyst, at man på dagen også vil kunne opleve to brandbiler på helt tæt hold. Derudover har Runners DK på deres Facebook en auktion, hvor der kæmpes om at købe en mandekalender med “De rigtige mænd” inkl. autografer.

Læs mere om de danske hospitalsklovne på www.danskehospitalsklovne.dk

Læs mere om Runners DK på www.facebook.com/RunnersDK

Share.

Der er lukket for kommentarer.