December var en travl måned på Spejdergården i Støvring

0

I december begyndte julefreden at sænke sig i mange foreninger, da aktiviteterne gik på julepause. Det var dog ikke tilfældet hos Det Danske Spejderkorps i Støvring, hvor der i hele julemåneden har været fuld fart på med aktiviteter.

De almindelige mødeaftener hver onsdag var hos de mindste spejdere især koncentreret omkring afslutningen af deres håndværksmærke. De små spejdere har med stor iver og en del larm arbejdet i træ, og noget så svært som at støbe i tin har også været prøvet med succes.

Minispejderne har haft deres traditionelle Beach-party, hvor der bliver skruet op for varmen og musikken, og hvor strandtøjet for en gangs skyld vises i december. I løbet af et par timer blev der danset og sunget, mens der blev hygget med chips og popcorn. Beach-party er blevet en tradition, som mini-spejderne ser frem til i lang tid.

En anden december tradition er juniorspejdernes weekend med 24 timer i sovepose.
For de fleste lyder det måske meget behageligt, men sådan er det dog ikke hos spejderne, da man fortsat skal gennemføre en række dagligdags gøremål som eksempelvis at lave mad.
Når man skal lave mad, skal der også handles, og det lige meget om man har sovepose på. Heldigvis kan de fleste soveposer åbnes i bunden, så fødderne kan komme ud, og det bliver lidt lettere at gå.

Som en ekstra udfordring kunne juniorspejderne også vælge samtidig at tage mærket ”24 timer vågen”
– at holde sig vågen i 24 timer, mens man er i sin varme sovepose er en stor udfordring, og en del af spejderne faldt også fra (eller mere korrekt faldt i søvn) efterhånden som tiden gik. Der var dog fire junior-spejdere, der klarede udfordringen at være vågen hele døgnet.

Hos de mindste spejdere i familiespejd blev der julet. Nogle færdige brunkagehuse skulle samles og pyntes med glasur, men denne opgave blev dog overladt til far og mor.
Familiespejderne havde mere travlt med at lave deres eget snelandskab. I gennemsigtig pose blev der dekoreret, hvorefter der blev fyldt krøyer-kugler i, og med et sugerør var et snelandskab skabt. Simpelt og sjovt!

Der har samtidig været en del fælles aktiviteter på spejdergården: Der er blevet gået flere ture af 5 og 10 km, og en gruppe af ledere har mødtes til fælles spisning, hvor maden skal laves over bål.

December har med andre ord været som alle andre måneder på spejdergården – fuld af liv og aktivitet, – og NU banker et nyt spejder-kalenderår på døren: Velkommen til 2019..!

Share.

Der er lukket for kommentarer.