Dejlig sommeraften for 80 deltagere på Wiffertsholm

0

– Godt vejr er ikke at foragte, nå man skal på herregårdsbesøg, men vi var i sjælden grad begunstiget, da 80 forventningsfulde mennesker mødte op foran hovedbygningen sidste torsdag til ”Kig inden for”-besøget på Wiffertsholm, fortæller en begejstret Jens-Peder Wium fra Rebild Turistforenings bestyrelse.

Fra trappestenen foran den smukke bindingsværksbygning fortalte Flemming Lindegaard på en stærkt medrivende og autentisk måde om rollen som godsejer i dagens Danmark, og om dét at være 5. generation af slægten Dinesen på stedet.

Økologi eller…?
Flemming Lindegaard kom med aktuelle betragtninger om dilemmaet vedrørende konventionelt vs. økologisk landbrugsdrift. Kartofler er således en væsentlig afgrøde på gården, og de kan ikke umiddelbart dyrkes økologisk, med mindre man vil risikere at tabe mange penge på væsentlig mindre udbytte og risiko for plantesygdomme.
– Jeger imponeret over fordelingen på de forskellige afgrøder, som er tilrettelagt sådan, at arbejdsindsatsen er fordelt hen over kalenderåret, fortæller en af de mange interesserede deltagere, Jens Gadgaard, Skørping.

Kun en kort pause
Kun fra jul til marts har Wiffertsholm lukket ned i bedriften.
Flemming Lindegaard kom også ind på sædskiftet, idet man fx ikke kan avle kartofler på det samme sted flere år i træk – bl.a. på grund af plantesygdomme.
– Flemming Lindegaard gør også meget for at være fremme i skoene med hensyn til klima og miljø, konstaterer Jens Gadgaard imponeret.
Al opvarmning af bygninger og korntørreri foregår således ved hjælp af et halmfyr, og den eneste olie de bruger, er smøreolie og dieselolie.

Rent vand i åen
Endelig var det en ganske stolt Flemming Lindegaard, der fremviste minivådområdet bag kornsiloerne. Ved at lade afløbsvandet passere dette naturlige renseanlæg inden det løber til åen, fjerner han fosfor og kvælstof, så åens vand er af højeste kvalitet.
Jens Gadgaard var ganske imponeret over al den indsigt, han fik med sig hjem, og han følte at Turistforeningen i den grad levede op til sit mantra: ”Kend din egn”.
Jens og hans familie skal også med på den næste aktivitet i turistforeningen inden sommerferien, – og der er plads til endnu flere.!

FOTO: Fra trappestenen på Wiffertsholm fortæller Flemming Lindegaard blandt andet tilhørerne om slægten Dinesen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.