Derfor skal du have dig en a-kasse

0

Hvis du er lønmodtager, freelancer eller virksomhedsejer, så bør du have en a-kasse. Hvis du i det hele taget arbejder, så er det en god ide at stå i en a-kasse.

Men hvorfor er det lige sådan? Hvad er det helt præcist, der er godt ved at stå i en a-kasse? Og hvordan finder du frem til en god en?

Læs med her og bliv klogere på alle disse spørgsmål, som du må have angående a-kasser.

Støtte når du er arbejdsløs

En af de helt oplagte grunde til hvorfor du bør stå i en a-kasse er, at du kan få langt mere støtte af udefrakommende personer, når du er arbejdsløs.

Hvis du skulle blive så uheldig at miste dit arbejde – enten på grund af en fysisk skade, psykiske men eller en simpelt fyringsrunde – så kan du altid falde tilbage på din a-kasse. Med dem kan du være sikker på at få en nogenlunde indkomst i et par måneder, indtil du kan finde en anden indkomst – som for eksempel gennem et arbejde eller noget andet.

Derfor er det altid godt at stå i en a-kasse, fordi du ikke ellers ville kunne gøre dig fortjent til en sådan indkomst, som kan hjælpe dig igennem de første hårde måneder.

Og så snart du har fundet dig et nyt arbejde, finder du vej tilbage til en ny og højere løn.

Rådgivning til jobsøgning

Det er ret svært at finde et arbejde i Danmark – medmindre man altså får lidt hjælp til det.

Hvis du har været fastansat i længere tid, så kan det sagtens virke rigtig skræmmende lige pludselig at blive arbejdsløs og skal til at finde sig et job. Det er trods alt ikke noget, du har gjort i mange år.

Og hvordan er det nu lige, at du skriver en motiveret ansøgning? Hvordan skal et cv se ud? Og må du godt kontakte den samme virksomhed igen og igen for at høre, om nye stillinger er dukket op?

Alle den slags ting er der rigtig mange a-kasser, som også hjælper dig med. Og på den måde er det endnu bedre for dig at stå i en a-kasse.

En a-kasse er gode for alle dem der er arbejdsløse – men det er noget, du bør melde dig ind i, når du allerede er i arbejde.

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Så nu hvor du har fundet ud af, at du altså bør stå i en a-kasse, så er spørgsmål bare om, hvilken en du skal vælge.

https://www.a-kasseguide.dk/ kan du læse meget mere om forskelle og ligheder på de mange forskellige a-kasser i Danmark. Der er nemlig rigtig mange af dem i Danmark og det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad de forskellige af dem kan.

Undersøg også gerne om a-kassen rette sig mod et bestemt form for job. Nogle gange kan en a-kasse have valgt at sætte ekstra meget fokus på for eksempel freelancere. Og hvis du netop er freelancer, så er det jo meget rart at have en a-kasse, som har ekstra meget fokus på dette.

Share.

Der er lukket for kommentarer.