Undgå de store indkøbsfadæser på ferien med en valutaomregner

0

Når du rejser på ferie, er det som om pengene pludselig sidder løsere, og der er kortere fra at se noget, til at købe det – og ofte virker tingene også bare billigere, når man betaler for dem med en anden valuta.

Danskerne rejser på ferie som aldrig før, og vi lægger rigtig mange penge i udlandet, når vi er på ferie. Det betyder også, at vi kommer hjem med rigtig mange souvenirs i kufferten – nogle bedre end andre og de fleste nok mere værd i minder end i reel værdi. Vil du gerne undgå nogle af de helt store indkøbsfadæser på ferien, så læs med her, hvor vi kommer med en række rigtig gode råd til, hvordan du forbereder dig og holder dig opdateret på turen.

Læg et budget

En af de rigtig gode ting, du kan gøre, er at lægge et budget. Det behøver ikke at være en udregning af, præcis, hvor mange penge du må bruge hver dag og på hvad. Det er en rigtig god ide blot at lave et vejledende budget, så du har en nogenlunde god ide om, hvad det er rimeligt at bruge – både på mad og souvenirs.

På den måde kan du hurtigt se, om det du får øje på, er en god investering eller, om det er bedre at kigge lidt videre og eventuelt vende tilbage dagen inden hjemrejsen, hvis du ikke kan få det ud af hovedet, og der stadig er penge tilbage i budgettet.

Du skal naturligvis ikke gøre det sådan, at der ikke er plads til sjov og ballade, men en løs ide om, hvad der er realistisk, er altid en god ide.

Tjek prisen

Når du falder over noget du gerne vil have med hjem, så er det altid en god ide at tjekke prisen – ikke bare på prismærket, men også i forhold til hvad du ville betale for den samme vare derhjemme, eller om du overhovedet ville købe den samme vare derhjemme.

For selv om en krans af konkylier eller en smart spraglet skjorte med matchende strandhat måske er en rigtig god ide under sydens sol, så har det ofte ikke helt den samme charme derhjemme på de danske strande.

En anden måde at tjekke prisen på er ved at bruge en online valutaomregner som for eksempel denne: https://omregnervaluta.dk/, hvor du let og hurtigt kan se, præcis, hvad det er, du skal betale, for det du kigger på. Indimellem kan den danske pris give et helt andet billede af, hvor meget du egentlig ønsker dig noget.

Tal sammen

Er du på ferie med familie eller venner, så er det også en rigtig god ide at bruge lidt tid på at snakke sammen, hvis der er noget, du ønsker dig. Snak med din mand, din veninde eller måske din rejsepartner inden du langer pengene over disken, for ofte har de en god portion mening at byde ind med, hvis du tillader det.  Lav eventuelt en aftale hjemmefra om, at I altid snakker sammen inden der gøres indkøb af souvenir-kategorien.

Share.

Der er lukket for kommentarer.