Det’ hammer-hammer-fedt: Onsdagsklubben på løvspringstur i sol til Hammer Bakker

0

I Forleden var Onsdagsklubben i Støvring på løvspringstur til Hammer Bakker nordøst for Nørresundby, og det blev alle tiders oplevelse, ikke mindst den spændende fortælling om den tidligere centralinstitution i Hammer Bakker, oprettet i 1916 under navnet ”Åndssvageanstalten ved Vodskov”; ja det var andre tider..!

Olsens Busser tog sig af transporten med stor dobbeltdækkerbus, og vel ankommet til naturskønne Hammer Bakker blev det til en historisk rundvisning, inklusiv ”Museet i Hammer Bakker”, hvor deltagerne fik historien om, hvordan forholdene har været gennem tiderne for brugerne af den store centralinstitution, berettet af den kyndige guide Vagn Laustsen, ansat på institutionen gennem mange år og tidligere leder af museet.

Institutionen, som talte både en  mande- og kvindeafdeling, kostskole og landbrugshjem, sygeafdeling og mange arbejdspladser fungerede på sit højeste – med et ”indbyggertal” omkring 850 personer – nærmest som ”et lille samfund i samfundet”. 

Rhododendron i strålende sol

Videre gik turen til Rhododendron-Haven i Brønderslev, og selskabet fra Onsdagsklubben var fortsat heldige med vejret, hvor solen strålede om kap med humøret blandt deltagerne.

Ole Holms foto viser en situation fra den dejlige dag på løvspringstur..!

Share.

Der er lukket for kommentarer.