Diabetesforeningen inviterer skoler og foreninger med til landsindsamling

0

Terndrup spejderne og 0.klasserne på Karensmindesskolen deltager i Diabetesforeningens landsindsamling søndag den 7. juni. Diabetesforeningen involverer landets foreninger, sportsklubber, spejdere og skoler i sin landsindsamling. De, der hjælper Diabetesforeningen, får 15 procent af deres indsamlede beløb til egne formål. Henning Thygesen, der er koordinator for indsamlingen i Rebild, beskriver det som en win-win: – Der er ikke indsamlere nok til at dække bredt i hele landet. At give foreninger og skoler 15 procent er billigere end en stor markedsføringskampagne. Samtidig styrker vi det lokale kendskab til diabetes.

Når Diabetesforeningen søndag den 7. juni holder landsindsamling, bliver det efter en helt ny model. I år er foreninger og skoler inviteret med og får 15 procent af det, der ryger i raslebøssen. Henning Thygesen forklarer, at det er nødvendigt for at få indsamlere nok. Samtidig er det en måde, hvorpå den ene forening hjælper den anden. 15 procent af de indsamlede penge går således til at støtte op om de lokale foreninger og skoler. 85 procent går til Diabetesforeningen, hvor pengene blandt andet bruges til Diabetesforeningens arbejde for børn og unge.

Børn med type 1-diabetes i Danmark

Hver uge får 10 danske børn type 1-diabetes. De og deres familie skal lære at leve med sygdommen resten af livet. Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges. Pengene fra indsamlingen går derfor blandt andet til kurser, rådgivning, oplysning og forskning. Henning Thygesen ved, hvor vigtigt dette arbejde er. – Da min datter fik konstateret Diabetes type 1 i november 2014, var jeg selv totalt uvidende om diabetes. For mig var diabetes noget, der ramte gamle mennesker. Men det er helt forkert, siger Henning Thygesen. Han ser det derfor som en ekstra gevinst ved den nye måde at samle ind på, at det lokale kendskab til diabetes styrkes – ikke mindst blandt børn og unge.

Mejlby Efterskole får besøg af ”Ung med Diabetes”

I øjeblikket turnerer Diabetesforeningens ungegruppe rundt på skoler og gymnasier – et gratis tilbud fra Diabetesforeningen. Ungegruppen kalder deres road-show ”Ung med Diabetes”, og i april måned kan dette opleves af eleverne på Mejlby Efterskole. Også skoler og foreninger kan booke oplysningskurser eller foredrag. Henning Thygesen og datteren Emma tager blandt andet på besøg hos spejdere og skoler. Her fortæller de om de ændringer Emmas diabetes har skabt for familien.

Ønsker du at tilmelde din forening eller skoleklasse til indsamlingen, kan du kontakte Henning Thygesen – tlf. 5328 8527.

Læs mere om diabetes via www.diabetes.dk. Her kan Du også læse mere om landsindsamlingen.

Henning, Emma og Terndrup Spejderne - Foto: Martin Dam Kristensen

Henning, Emma og Terndrup Spejderne – Foto: Martin Dam Kristensen

Henning, Emma og Terndrup Spejderne - Foto: Martin Dam Kristensen

Henning, Emma og Terndrup Spejderne – Foto: Martin Dam Kristensen

Share.

Der er lukket for kommentarer.