Drama og kletzmer-musik med Reumert-vinderen anno 2018

0

Teaterleder Susanne Sangill, Skørping, kan tirsdag aften den 16. oktober præsentere publikum for intet mindre end en nyslået Reumert-prisvinder på ”sit” teater, Himmerlands Teater i Hobro: Ina-Miriam Rosenbaum modtog ”Årets Reumert 2018” i kategorien Årets kvindelige Hovedrolle, men faktisk er det for MANGE roller, idet hun spiller samtlige roller på scenen i det skyhøjt roste stykke ”JOB – et enkelt menneske”:
– Publikum skal opleve en intens, musikalsk, humoristisk og dramatisk fortælling om emigrantens vandring fra den gamle verden til den ny. En højaktuel universel historie om, hvordan det enkelte menneske håndterer mødet med en ny kultur, et nyt sprog – et nyt liv, fortæller teaterleder Susanne Sangill.

HANDLINGEN KORT: En fattig jødisk lærer forlader kort før 1. verdenskrig Rusland for at bosætte sig på Manhattan, New York. I omplantningen mister han alt – selv sin tro. Som JOB i det gamle testamente raser han mod Gud, der ikke viser barmhjertighed. Og ligesom JOB oplever han et mirakel. Den musikdramatiske forestilling er baseret på den Østrig-Ungarske forfatter Joseph Roths roman af samme navn fra 1930, dramatiseret af Karen-Maria Bille. Iscenesættelsen er en blanding af dramatiserede scener, fortællerlag og original kletzmermusik skrevet af Singh & Goldschmidt, der medvirker på scenen. Skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum spiller samtlige roller i det farverige persongalleri.

Share.

Der er lukket for kommentarer.