Du sku’ bare’ ha’ vært mæ’! (Ad Hjertestien ved Skørping)

0

En Hjertestyrkende aftentur i Skørping: Det var en helt almindelig onsdag aften i maj. Men det blev en helt ualmindelig god onsdag aften, – så helt almindelig var den alligevel ikke, da Hjerteforeningen i Rebild viste de fælles Hjerte- og Kløverstier omkring Skørping frem.

45 mennesker var mødt op ved Kulturstationen for at gå en lille aftentur på henholdsvis 2,8 og 5,8 km.
Det magede sig så fint, at de to hold blev næsten lige store. Karsten Vestergaard, som
har været med til at planlægger Kløverstierne, var guide på den lange tur, mens Ove Nielsen, Hjerteforeningen, var guide på den korte tur.
Vejret var jo helt utrolig pragtfuldt.

På den lange tur, som går fra Kulturstationen over Petersmindevej og Spejderhytten, gennem Fræer Purker til Kirkegården, var det naturen og naturens historie der var emnerne.
Den korte tur, som går over mosen, Spejderhytten, Hollandshus til Skørping Hospital, og der fra Skørping Nykirke, var fortællingen, ”historien” om jernebanen, Skørping Station, Niels Erik Vangsted og Sanatoriet betydning for bekæmpelsen af Tuberkulosen.

Der blev travet, lyttet og drukket vand under vejs. Og det var to meget vakse hold, som efter halvanden time i naturen mødtes i Skørping By.
Her blev kirkens meget smukke og enestående altertavle kort introduceret, så deltagerne selv kunne gå på vandring i altertavlen, mens de lyttede til Organist Anders Larsens lille orgelkoncert.
Anders spillede et par svenske brudemarcher og en ” operettemarch” af Louis Lefébure-Wély. Og sluttede med en fanfare. På den måde blev de glade vandrere præsenteret for det lille orgels meget store lyd og muligheder.
Herefter var pulsen kommet ned igen, og deltagerne kunne gå over i Sognegården, som menighedsrådet venligt havde stillet til rådighed.
Her var der Hjertetapas og kold rosé, inden den fine aften sluttede af med et par forårssange.

Du skulle bare
have været med!!

Share.

Der er lukket for kommentarer.