Rold Skov OK- seniorer sikrer tre DM-medaljer til den lokale succes-klub

0

Ved de danske mesterskaber i sprintorientering hentede tre dygtige piger medaljer med hjem til klubben i Rebild Kommune. Det viser, at arbejdet med de unge talenter lykkes, OG at klubben nu også kan være med, når det gælder seniorklasserne.

Der er med andre ord fortsat godt gang i medaljehøsten i den succesrige lokale orienteringsklub, senest to bronze medaljer og en sølvmedalje ved Danmarksmesterskaberne i sprintorientering, hvor Danmarks absolut bedste orienteringsløbere stillede til start i alle klasser.

I klassen D14 løb Gertrud Riis Madsen sig til en bronzemedalje i tiden 15 minutter og 13 sekunder, kun godt ét minut efter den vindende løber. Dermed understreger hun, at klubbens ungdomssatsning er rigtig, for nu har arbejdet med de unge båret frugt med DM-medaljer gennem de seneste tre år.
Talenttræner Johan Mac-Lassen er derfor både glad og stolt over resultatet: – Det viser, at vi nu har en begyndende kontinuitet, dokumenteret ved at vi for alvor er med i toppen hvert eneste år.
– Der er lang vej til en DM-medalje i denne både fysisk og teknisk krævende idræt, så derfor er det vigtigt at vi arbejder målrettet og vedholdende, slutter han.

Også de lidt ældre piger i klubben kan være med.
I D40 vandt Anne Riis sølvmedalje i tiden 19 minutter og 23 sekunder, kun sølle 15 sekunder fra guldet. Og i klassen D65 føjede Elizabeth Borchorst endnu en DM-medalje af bronze til sin lange række af placeringer i top-3 ved danske mesterskaber i orientering, i tiden 16 minutter og 52 sekunder, kun 45 sekunder efter vinderen. Dermed viser klubben, at man også er med fremme i en bredere forstand. Disse resultater kommer dels gennem mange års erfaring og træning, dels fordi der er fokus på træning og teknisk udvikling blandt klubbens voksne løbere.

DM i sprintorientering fandt i år sted i Hillerød centrum med udsigt til både Frederiksborg Slot og Slotssøen. Løbet foregik i byens gader, med mange vanskelige del-stræk og postplaceringer inde i baggårde og aflukker i centrum. Det krævede lynhurtige beslutninger og et sikkert blik for det helt rigtige vejvalg, for på sprintdistancen er der ikke plads til fejltagelser med de korte og intense baner.

FOTO: Sølv til Anne Riis (til venstre),
bronze til Elizabeth Borchorst (i midten)
samt Gertrud Riis Madsen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.