Duo al Dente – musik med bid i Støvring Musikforening 21. januar

0

Kan der være bid i musik fra 15-1700-tallet spillet på blokfløjte og lut?
Og er en ”theorbe” en slags pasta, – som perfekt kogt kan serveres al dente..?
Dét og meget andet kan publikum få svar på – og nyde! – ved Støvring Musikforenings koncert på søndag den 21. januar i Huset, Støvring.

De to musikere, Kirsten Lund Jensen, blokfløjte, og Per Weile Bak, lut, har gjort det til deres varemærke at spille renæssance- og barokmusik. De kalder sig Duo al Dente, hvilket hentyder til den varsomme tilberedning, pasta skal have for at blive perfekt bidefast og sprød.
– Musikken skal også have bid, siger duoens to medlemmer, og når de spiller, fyldes rummet med frydefuld melankoli og varm atmosfære gennem deres tætte sammenspil og spilleglæde. Publikum er i trygge hænder, når duoen leverer kammermusik med elegance, vitalitet og intenst nærvær.
Rundt i Nordeuropa
– og til Chr.4’s hofkapel
Duoens repertoire til Støvring-koncerten fører publikum rundt i Nordeuropa til tyske Johan Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Ernst G Baron og tysk-engelske Georg F. Händel.
Dertil kommer værker af den engelske John Dowland, som bl.a. var lutenist og komponist i Christian d 4.s hofkapel.
Og ikke mindst rummer koncerten musik af den irske komponist Turlough O’Carolan, hvis musik Duo al Dente er så begejstrede for, at de har udgivet flere CD’er med hans og kollegers musik.

Internationale priser
har markeret sig stærkt i dansk musikliv gennem hundredvis af engagementer og anmelderroste CD-indspilninger. De har høstet flere priser ved internationale musikkonkurrencer.
Kirsten Lund Jensens fascination af blokfløjten og den historiske musik er drivkraften i hendes karriere. Hun er uddannet fra Det Kgl.Danske Musikkonservatorium og leder ofte kurser med tidlig musik som speciale.
Per Weile Bak, uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, var der den første, der blev bevilget et hovedfagsstudium i lut. Han er også en erfaren kulturformidler og underviser.
Per Weile Bak spiller på forskellige luter. Han spiller således på theorbe, som er lutfamiliens svar på en albatros. Theorben er sammen med ærkelutten de ældste og dybeste basmedlemmer af lutfamilien, og der skal et godt vingefang til for at håndtere dem.
Kirsten Lund Jensen spiller også på forskellige størrelser af sit instrument, blokfløjten. Og når hun bliver spurgt, om sopranblokfløjten så er musikinstrumenternes svar på en gråspurv, insisterer hun på, at svaret må være en nattergal, der lyder så smukt bag sit beskedne ydre.

Share.

Der er lukket for kommentarer.