Trap Danmark udgiver omfattende bogværk om bl.a. Rebild Kommune

0

På mandag præsenteres en helt ny bog om fire nordjyske kommuner af Kronprins Frederik: Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland og Morsø.
Det er sjette udgave af Trap Danmarks omfattende bogværk om landets nuværende 98 kommuner, som jo tidligere udgjorde et langt større antal, – men stort set samme natur, landskaber, historie, byer, kultur samt samfunds- og erhvervsforhold, som beskrives i detaljer i de mange bind.

Kronprins Frederik er protektor for Trap Danmark, der i disse år udgiver den 6. udgave af det omfattende værk om Danmark.

For hver af landets 98 kommuner beskrives naturen og landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene i detaljer.
Ved udgangen af 2021 har Trap Danmark udgivet et indbundet bogværk på 34 bind, 98 kommunebøger og et digitalt univers, der dækker hele landet.

Lidt om Trap Danmark:
Trap Danmark bygger på en lang og helt enestående tradition.
Den første udgave af Statistisk-topographisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark, siden kendt som Trap Danmark, var forfattet af Frederik 7.’s kabinetssekretær Jens Peter Trap og udkom 1856-60.
Værket er efterfølgende blevet opdateret fire gange, men det er omkring et halvt århundrede siden sidst.
Et omfattende univers
Den nye udgave er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Her finder du – for de enkelte steder i landet og for landet som helhed – den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Hvad enten du ønsker oplysninger om rådhuset i Ebeltoft, Tøndermarskens dyreliv, Nørrebros historie, Middelfarts erhvervsstruktur, Bornholms vandfald, Læsøs tanghuse eller lollandske dialekter, finder du svaret i Trap Danmark.

Massevis af flotte fotos
Bogværket på 34 bind er et læseværdigt, sammenhængende og rigt illustreret værk om landets 98 kommuner og landet som helhed. Det er en beskrivelse af Danmark, hvor Trap Danmark i samråd med nationale og lokale forskere og eksperter har udvalgt det væsentligste – fra det mest almindelige til det mest specielle. Bogværket er skrevet af et stort hold af landets førende forskere og eksperter, redigeret af fagredaktører og valideret af eksterne fagkonsulenter. Desuden har Trap Danmarks Faglige Råd fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier.

Mange fonde står bag
Udgivelsen er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

FOTO: Den næsten skjulte indgang til Regringsanlæg REGAN Vest ved Røde Møllevej tæt ved Rebildcentret. Anlægget, som var et atomvåben-sikkert anlæg, blev i dybeste hemmelighed indrettet 60 meter under jorden i kridtbakken ved Rold Skov under den kolde krig, i perioden 1963-68. I tilfælde af et atom-angreb fra Sovjetunionen og og/eller den øvrige del af Warszawapagten skulle regeringen, den royale regent og visse dele af topembedsmænd og medarbejdere fra centraladministrationen indkvarteres for at varetage den civile og politiske krisestyring af Danmark.

Share.

Der er lukket for kommentarer.