Efterskole i Nordjylland? Overvej en sportsefterskole

0

Der er mange gode grunde til at tage på sportsefterskole. Hvis du selv overvejer det, eller du overvejer at sende dit barn afsted, men mangler at blive helt overbevist, bør du læse med herunder.

På en sportsefterskole er der rig mulighed for at kombinere ens interesse med det traditionelle efterskoleliv, hvor personlig udvikling, langvarige relationer, oplevelser og alt det andet, der kendetegner en efterskole, i høj grad er med til at præge skoleåret.

Mangler du at blive 100 % overbevist om, at det er en god idé at tage afsted på et ophold på en sportsefterskole, følger her en række indsigter, der helt sikkert kan få dig overbevist om, at det er en god idé.

Du udvikler dig personligt

Når du begynder på en efterskole, starter en ny periode i dit liv. Du bliver tvunget til at bo sammen med andre mennesker, hvorfor du kommer til at udvikle dig på et personligt plan. Der er et stort ansvar forbundet med at gå på efterskole, og du vil med garanti komme til at udvikle dig på både faglig og social vis.

Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at blive bedre til den sportsgren, du bedst kan lide. På en sportsefterskole får du mulighed for at udvikle dig i din personlige disciplin, så du bliver bedre – også selvom du ikke har ambitioner om at fortsætte på et professionelt plan.

Opdag nye sportsgrene

Udover at dyrke din favoritsport får du mulighed for at afprøve andre sportsgrene, som du måske ikke har dyrket før. Det gør, at du får rørt dig, er aktiv og generelt får erfaring med en lang række sportsgrene, som du måske ender med at falde for.

Du kan eksempelvis vælge en efterskole med svømning som fokus, hvor du samtidig dyrker badminton, fodbold, volley og en række andre sportsgrene i løbet af året, så du får prøvet kræfter med flere forskellige former for sport, som du måske ikke har dyrket før.

Du får efterskolelivet med

Selvom fokus er på sport, får du naturligvis også alle de andre aspekter af at gå på efterskole med. Du får det gode sammenhold med klassekammeraterne og de andre på efterskolen, og du har almindelige fag, sideløbende med at du dyrker sport.

Det betyder altså, at du ikke går glip af noget ved at begynde på en sportsefterskole. Du får blot mulighed for at dyrke de sportsgrene, du godt kan lide, imens du læser ved siden af som på en almindelig efterskole.

Vælg den linje, der interesserer dig

Når du begynder på en efterskole, får du et skoleophold, hvor dine interesser er i fokus. Uanset om du elsker at spille badminton eller at ride, findes der efterskoler, hvor der er fokus på netop den sportsgren, der interesserer dig mest.

Der afsættes timer hver dag, hvor du kan få lov til at dyrke din hobby, så du vedligeholder og videreudvikler den. Der findes efterskoler til stort set alle sportsgrene, og du vil under dit ophold blive klogere på både de teoretiske og praktiske aspekter heraf.

Share.

Der er lukket for kommentarer.