Er Bitcoin en klog investeringsmulighed?

0

Annonce

De sidste par år har et af de helt store samtaleemner været kryptovaluta. Den mest populære valuta indenfor dette felt er Bitcoin, og du har derfor, højst sandsynligt, allerede stiftet bekendtskab med denne valuta. De sidste par år har der været en masse diskussion om hvorvidt man burde investere i Bitcoin eller ej. Nogle har tjent store summer penge på at spekulere i denne digitale valuta, mens andre har tabt penge på det. Dette er ganske normalt indenfor investeringsverdenen, og i dagens artikel kigger vi nærmere på, om hvorvidt Bitcoin er en klog investeringsmulighed eller ej.

Vi skal indledningsvist understrege, at vi hverken opfordrer eller slår på trommer for, at man bør investere i digital valuta eller investere generelt. Det afhænger af det enkelte individs situation, om der kan være idé i at investere, og om man som person har råd til at miste det, man smider i puljen.

Kursen på Bitcoin kan vende på en tallerken

Du kender nok allerede de populære kursgrafer fra aktiehandel. Ligesom det er tilfældet med aktier, så kan kursen på Bitcoin både stige og falde. Kigger man historisk set på Bitcoin og sammenligner med almindelig aktiehandel, så er der ikke nogen tvivl om, at volatiliteten er markant højere ved Bitcoin. Det betyder, med andre ord, at udsvingene er større.

Det kan både være positivt og negativt. Der er mulighed for at score en stor gevinst, hvis man handler denne kryptovaluta på det rette tidspunkt. Omvendt er der også en risiko for, at man hurtigt kan tabe sine penge igen. Man bør derfor investere med måde, hvis man er ny indenfor kryptovaluta.

Hvor handler man med kryptovaluta?

Aktier handles ofte via banken eller en tredjepartsplatform. Med kryptovaluta kan du kun handle via en tredjepartsplatform. Bankerne i Danmark er yderst skeptiske overfor denne nye form for valuta, hvorfor man ikke skal forvente, at der åbnes op for investeringer via banker indenfor den nærmeste fremtid.

Der findes en masse forskellige platforme, hvor der kan handles Bitcoin, Ethereum og andre populære kryptovalutaer. Det kan dog godt være en jungle at navigere imellem de mange valgmuligheder. Du kan derfor læse mere om de enkelte platforme hos Coinbox, hvor du finder uddybende anmeldelser og tests af de enkelte platforme til handel med kryptovaluta.

Er det klogt at handle med Bitcoin?

Ovenstående spørgsmål er, som udgangspunkt, ikke mulig at besvare. Det afhænger af den situation, man står i. Som vi indledningsvist skrev, så anbefaler vi bestemt ikke, at man kaster sig ud i investeringer (hverken indenfor kryptovaluta eller investeringer generelt), hvis ikke man har råd til at tabe de penge, man sætter på højkant. Vores anbefaling er endvidere, at man sørger for at sætte sig nøje ind i, hvad de forskellige investeringsmuligheder indebærer. Ofte er der nogle væsentlige detaljer, man bør kende til, før men overhovedet bør overveje at investere penge.

Ønsker du derfor at blive klogere på Bitcoin og hele markedet for kryptovaluta, så kan man med fordel kigge nærmere på sider såsom Coinbox.

Share.

Der er lukket for kommentarer.