Er ekstremsport noget for dig?

0

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Flere og flere danskere begynder at dyrke ekstremsport, fordi de ønsker at afprøve grænser både fysisk og mentalt, så de presser sig selv maksimalt. Sportsgrene som fodbold, badminton og håndbold er ikke længere nok til at opfylde behovet for motion og aktivitet. Hvis du først har fået smag for ekstremsport, kan det være ret svært at stoppe, da du virkelig bliver bidt af det. For nogle skal det hele tiden blive vildere og vildere.

Mange forbinder måske ekstremsport med farlige sportsgrene, hvor livet er som indsats. Dette er tilfældet med nogle former, men er ikke altid tilfældet for ekstremsort. Ekstremsport er ikke kun en sportsgren, men en betegnelse for mange forskellige sportsgrene, hvor de har det tilfælles, at de er ekstreme, grænseoverskridende og ikke er en normal sport.

Her er 5 eksempler på ekstremsport, der måske kunne være noget for dig?

Triathlon er populært i Danmark, hvor flere og flere ønsker at presse sig selv. Triathlon består af tre forskellige sportsgrene: svømning, cykling og løb, der skal udøves efter hinanden i den nævnte rækkefølge. Mange vil gerne prøve kræfter med Ironman-distancen i København, hvilket har en længde på 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb.

At gennemfører en Ironman kræver masser af vilje, træning og udholdenhed.

Fridykning er dykning, hvor du kun anvender den luft, som indtages inden dykket. For at kunne blive rigtig god til dette, skal man lære forskellige grundelementer indenfor fridykning som blandt andet åndedrætsteknik og svømmeteknik. Der er flere konkurrence discipliner at deltage i. F.eks. ’Hold vejret længst tid under vand’ og ’dykning i pool med og uden finner’.

Boksning, du kender sikkert allerede til sporten og har måske set danske Mikkel Kessler i bokseringen? Hvis du starter på denne ekstremsport, skal du være klar på at få tæsk, men du må til genglæd også selv uddele. Meld dig ind i en af de mange danske bokseklubber og kom godt i gang!

Parkour handler om at tilpasse sine bevægelser og passere enhver forhindring, som måtte opstå på din vej. Det kan for eksempel betyde, at du skal springe ned fra et høj sted eller klatre op af en mur.  Det handler i nogle konkurrencer om at komme hurtigst fra punkt A – B igennem en travl bydel. Hvis du er modig og klar på at flytte dine grænser, kan det blive en ret ekstremt.

Faldskærmsudspring kan udøves på konkurrenceplan, hvor der kan konkurrenceres i mange forskellige discipliner. F.eks. landingspræcision og formationsspring. Hvis du ikke har ambitioner om at dyrke sporten, men alligevel ønsker at mærke friheden og suset ved at hoppe ud fra et fly, findes der mange steder i Danmark, hvor du kan købe dig til et engangsspring.

Det kræver mange timers hård træning at udøve ekstremsport, hvis du gerne vil blive rigtig god.

Men hvis ekstremsport ikke er noget for dig, kan du finde inspiration og blive klogere på andre motionsformer her.

Share.

Der er lukket for kommentarer.