Bæredygtighed: flere og flere køber genbrug

0

De seneste måneder har danskerne købt genbrug som aldrig før. Det tyder på, at mange for alvor har fået øjnene op for bæredygtighed og DIY-projekter. Otte ud af ti danskere købte brugte varer i 2019, viser en undersøgelse.

Derfor skal du købe brugte varer

I 2019 lavede Den Blå Avis en undersøgelse, der viser, at danskerne i 2019 købte genbrugsvarer som aldrig før. Det viser sig nemlig, at de otte ud af ti danskere, der i gennemsnit købte genbrugsvarer i 2019, handlede for 5.000 kroner i gennemsnittet. Procentandelen på dem, der handlede brugte varer i 2019, er steget med 45% siden 2018. Det afspejler tydeligt det fokus, der har været på overforbrug og bæredygtighed. Danskerne går ind i kampen om at bevare kloden og passe på vores klima. Mange af dem i hvert fald.

Hvis du sidder med et ønske om at gøre det samme, så er der rig mulighed for at komme i gang allerede nu. Det kan være, du længe har gået og ledt efter et smukt spisebord, men endnu ikke har haft heldet med dig. I stedet for kan du overveje, om du tør kaste dig ud i et DIY-projekt, hvor du selv forsøger at lave dit eget spisebord. Der findes alverdens guides til, hvordan du giver dig i kast med sådan et projekt. Heldigvis er det ikke sværere end som så.

Det kræver bare, at du finder de rigtige materialer og guide. Inden længe kan du prale med, at du har gjort noget godt for miljøet – og du kan

DIY-projekt: Sådan laver du dit eget spisebord

Det behøver ikke at være svært at lave dine egne hjemmelavede møbler. Med lidt god research og et gåpåmod, er du allerede godt på vej. Én af fordelene ved at kaste dig ud i et DIY-projekt er, at du lige præcis får det spisebord, du ønsker. Du vælger selv materialer og mål, så det passer nøjagtigt til dit hjem. Samtidig skåner du miljøet og undergår overforbrug, fordi du tager sagen i egen hånd og bygger dit helt eget bord.

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken træbordplade du ønsker. Hvis du er i tvivl, kan du for eksempel overveje egetræsplanker. Egetræsplanker er med tiden blevet mere og mere populære. Materialet er særligt holdbart og slidstærkt. Det vil du hurtigt opleve i træets struktur. Det er derfor det perfekte valg, hvis du har en drøm om, at bordet ikke bare skal holde en sæson, men derimod en livstid. Det er især en oplagt løsning, hvis du går efter bæredygtighed.

Når du har valgt dit materiale, skal du finde de rette mål. Du kan sagtens selv skære træet til med det rette værktøj. Når det er gjort, har du brug for bordben. De kan findes i forskellige byggemarkeder eller købes brugt. Derefter har du brug for en boremaskine, beslag, skruer, blyant, malertape og målebånd. Næste skridt er blot at finde en udførlig guide, som du nøje kan følge.

Share.

Der er lukket for kommentarer.