Familie-haveprojekt i Aarestrup får 84.000 kr. fra Friluftsrådet: Åbent for alle!

0

Med 84.000 kr. fra Friluftsrådet i ryggen skabes der nu en stor, spændende fælleshave i Aarestrup.
50.000 kr. fra Landsbyrådet i Rebild Kommune hjælper initiativet yderligere godt på vej.

Det er Foreningen Bære-dygtig Læring, som i december fik den ekstra julegave,og nu da foråret snart ban-
ker på, skal en række fælleshaver gøres til en realitet i økosamfundet Himmerlandsbyen. Visionen med Projektet Fælleshave er at give børn og unge mere viden om, hvor maden kommer fra og om sammenhæng mellem naturen og det, vi spiser.

Åbent for andre skoler,
grupper og privatpersoner

Fælleshaven vil indeholde en skolehavedel, hvor lokale skoler har mulighed for undervisningsforløb, et område med haver for børn, unge, familier og ældre i lokalområdet med interesse for dyrkning af grøntsager samt haver til lokale flygtningefamilier.

Mange spændende ting

Udover etablering af dyrkningsarealer skal tilskuddet bruges til en shelter, udekøkken, stenovn og borde-/bænkesæt, som det fremgår af skitsetegningen øverst, med en del af de planlagte aktiviteter.
Formanden for Bæredygtig Læring Lykke Larsen fortæller: – Tilskuddet fra Friluftsrådet gør det muligt at skabe nogle lækre rammer, hvor forskellige lokale grupper kan mødes omkring netop bæredygtig læring i form af fælles havedyrkning.
– Med etablering af det offentligt tilgængeligt shelterområde og udekøkken er der mulighed for naturskønne oplevelser lige opad ad skoven for alle.

Fællesskab uden grænser

Det er målet, at arbejdet i haverne skal være på tværs af grænser, så der i dette fællesskab skabes en større social og kulturel forståelse baseret på at dyrke sin egen mad.
– Vi opfordrer alle med in-
teresse for at deltage i fælleshaveprojektet, enten som frivillig mentor for haveglade børn eller med lyst til at dyrke sine egne grøntsager i fællesskab med andre, til at kontakte foreningen Bæredygtig Læring via kontaktformularen på hjemmesiden www.blaer.nu, slutter formanden for Bæredygtig Læring, Lykke Larsen.

FOTO: Biernes antal og dermed en effektiv bestøvning af frugttræer m.v. er dalet kraftigt de senere år. Et ”insekthotel” skaber mulighed for masser af nyttige insekter som gratis ”havearbejdere”.

Share.

Der er lukket for kommentarer.